Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Esplanādē svinēs Rīga 2014 radoši informatīvās telpas „spāru svētkus”

Easyget.lv, 18.06.2013. 10:05

Trešdien, 19.jūnijā, notiks radoši informatīvās telpas Esplanāde 2014 spāru svētki

Spāru svētkos piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle, būvkompānijas „Ramirent” filiāles vadītājs Normunds Mitko, kā arī arhitekts Austris Mailītis, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāve Linda Pastare.

Vasaras garumā radoši informatīvā telpa rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvās plašu kultūras norišu programmu, kas jau šogad ļaus sajust Eiropas kultūras galvaspilsētas elpu. Esplanāde 2014 atvērsies jūnija beigās. Dziesmu un deju svētku laikā šeit darbosies svētku informācijas centrs un ikvienam būs iespēja skatīties koncertu tiešraides uz lielajiem ekrāniem.

Esplanādē varēs iepazīt Rīga 2014 notikumus un to veidotājus, apmeklētājus priecēs radošās darbnīcas, teātra, kino, dejas un citu žanru norises. Vairāki kultūras programmas akcenti veidoti sadarbībā ar Rīga 2014 partneri Lattelecom, kas Esplanādē nodrošinās arī bezmaksas wi-fi un brīvpieejas datorus.

Vienlaikus radoši informatīvā telpa Esplanādes parkā būs nodibinājuma Rīga 2014 atvērtais birojs, kurā varēs uzzināt par plānotajām Eiropas kultūras galvaspilsētas gada norisēm.

Šogad radoši informatīvo telpu ieraudzīsim kā unikālā atvērtā tipa konstrukciju. Arhitektoniskā veidola autors ir arhitekts Austris Mailītis, kurš telpu veidojis, lai tā būtu iespējami caurspīdīga un mainīga. Kā fons kultūras pasākumiem Esplanāde 2014 būs maksimāli atvērta, saplūstot ar parku, ar koku lapotnēm un apkārt valdošo atmosfēru.
Radoši informatīvo telpu Esplanāde 2014 rīdzinieki un pilsētas viesi iepazina jau pagājušogad, kad mēneša laikā to kopumā apmeklēja un pasākumos piedalījās vairāk nekā 40 tūkstoši viesu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV