Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvijas Leļļu teātris tautiešiem Beļģijā izrādīs „Snaudošā pūķa pasaku”

Easyget.lv, 18.06.2013. 10:56

Beļģijā dzīvojošajiem tautiešiem būs iespēja noskatīties Leļļu teātra izrādi „Snaudošā pūķa pasaka”, kas tiks rādīta Latvijas Republikas Pastāvīgajā pārstāvniecībā trešdien, 19.jūnijā, plkst.18.00, informē teātra pārstāve Anda Dzenīte.

Pēc japāņu tautas pasakas motīviem veidoto izrādi 2011.gadā iestudēja viesrežisore Nadežda Aleksejeva, un tajā lomās darbojas Leļļu teātra aktieri Lienīte Osipova, Artūrs Putniņš, Anrijs Sirmais un Miķelis Žideļūns.

Oriģinālajā papīra leļļu tehnikā veidotā izrāde stāsta par mazo japāņu puisēnu - īkstīti, kurš dodas pasaulē, lai kļūtu liels. Izrādās, kļūstot par cirka zvaigzni un pelnot daudz naudas, tas neizdodas - lielums slēpjas attieksmē pret pasauli. Tikai tad, kad mazais zēns apjauš draudzības, izpalīdzības un nesavtības neizmērojamo vērtību, viņš iemanto patieso - sirds lielumu.

12.jūnijā uz Briseli jau tika nosūtīti un jau laimīgi sasnieguši gala mērķi izrādes rekvizīti un dekorācijas, bet aktieri ceļā dosies rīt, 18.jūnijā agri no rīta, lai atgrieztos Rīgā teātra sezonas pēdējā dienā – 20.jūnijā, kad tiks izrādīta Jāņu noskaņu apvītā izrāde „Skroderdienas Silmačos”, kā arī apbalvoti skatītāju balsojuma „Leļļu pavēlnieks” uzvarētāji.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV