Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Īsfilmā iemūžina Ķekavas novada gatavošanos dziesmu svētkiem

Easyget.lv, 19.06.2013. 09:40

Uzņemta īsfilmu "Ķekavas novads Dziesmusvētkos - Intro" par par Ķekavas novada amatierkolektīvu gatavošanos XXV Dziesmu un XV Deju svētkiem

Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūra, gatavojoties šīs vasaras lielākajam un vērienīgākajam kultūras dzīves notikumam - XXV Dziesmu un XV Deju svētkiem, ir izveidojusi īsfilmu "Ķekavas novads Dziesmusvētkos - Intro" un arī veikusi vērienīgu pētniecisko darbu, veidojot savas mājas lapas www.ParKultūru.lv jauno sadaļu ‘Dziesmu un deju svētki’.

Īsfilma "Ķekavas novads Dziesmusvētkos - Intro" vēsta par Ķekavas novada amatierkolektīvu gatavošanos Dziesmu svētkiem, par viņu emocijām, piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem gatavojoties. Filmas režisors ir Ivars Tontegode, operators- Vincents Nātra. Šī īsfilma ir tikai pirmā daļa, otrā daļa taps Dziesmu svētku laikā.

"Dziesmu svētki ir kas tāds, ar ko latvieši lepojas visvairāk. Tomēr tiem cilvēkiem, kuri kustībā nav iesaistīti ikdienā, varētu būs diezgan mazs priekšstats un izpratne, kādēļ dziedāt, dejot, spēlēt ir tik svarīgi. Radot šo filmu, esam centušies atbildēt uz jautājumu: "Kādēļ ir vērts iesaistīties Dziesmu svētku kustībā?". Filmas radītāji un dalībnieki cer, ka, pateicoties šai filmai, mēs būsim veikuši ne tikai dokumentēšanas darbu, bet arī iekārdinājuši daudzus pievienoties mums," stāsta filmas idejas autors Artūrs Ancāns.

Papildus portāla www.ParKultūru.lv jaunajā sadaļā ‘Dziesmu un deju svētki’ ir apkopota visa pieejamā informācija par novada kolektīvu dalību Dziesmu un deju svētkos no pašiem pirmsākumiem, fakti un emocijas kolektīvos, kā arī norises ceļā uz svētkiem.

Īsfilma "Ķekavas novads Dziesmusvētkos - Intro":

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV