Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgā top gaismas objekti demonstrēšanai vairāku Eiropas valstu gaismas festivālos

Easyget.lv, 20.06.2013. 13:35

Portugāļu gaismas mākslinieki kopā ar Latvijas bērniem veido objektu gaismas festivālam „Staro Rīga” un radniecīgiem festivāliem Portugālē, Igaunijā un Slovēnijā

Portugāles, Igaunijas, Latvijas un Slovēnijas radošo organizāciju projekta "Spectrum" ietvaros šonedēļ Rīgā norisinājās radošā darbnīca, kuras ietvaros portugāļu gaismas mākslinieku vadībā 13 Latvijas bērni veidoja gaismas objektu, kuru plānots demonstrēt šo valstu gaismas festivālos, informē Madara Gruntmane.

Pieredzējušu gaismas mākslinieku no Portugāles radošās apvienības "Ocubo" vadībā Latvijas bērni divas dienas RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O 6 nodarbojās ar gaismas projekcijas satura veidošanu, zīmējot un krāsojot radot spilgtas zemūdens pasaules ainas, kā arī paši filmējoties galveno varoņu lomās.

Darba galarezultāts būs gaismas objekts, kuru sadarbībā ar nodibinājumu „Rīga 2014” Rīgā plānots desmonstrēt gaismas festivāla "Staro Rīga" laikā.

Šī gada rudenī un ziemā gaismas objekts viesosies arī radniecīgos festivālos Portugālē, Igaunijā un Slovēnijā.

Projekts "Spectrum" tiek īstenots Eiropas programmas „Kultūra” ietvaros, tā mērķis dalīties pieredzē starp visu iesaistīto valstu gaismas māksliniekiem un veicināt jaunradi, radot gaismas objektus speciāli partnervalstu gaismas festivāliem, to izveidē iesaistot ne tikai pieredzējušus gaismas māksliniekus, bet arī visu minēto valstu bērnus.

Projektā Latviju pārstāv kultūras biedrība „Make Art” un biedrība „I Did It”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV