Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas Televīzijā krāšņa Jāņu programma

Easyget.lv, 20.06.2013. 17:14

LTV1 un LTV7 23. un 24. jūnijā piedāvās tematisku programmu ar Līgo svētkiem veltītām teātra izrādēm, filmām no latviešu kino klasikas zelta fonda, kā arī LTV1 tiešraidi no vērienīgā Latvijas Radio 2 rīkotā koncerta „Līgojam Jēkabpilī!”

Svētku programmu iesāks „Teātris.zip” sezonas noslēguma raidījums ar Nacionālā teātra 1987.gadā ierakstītās izrādes „Skroderdienas Silmačos” demonstrējumu LTV1 sestdien, 22. jūnijā, pulksten 21.25. Pirms izrādes ar Silmaču dziesmām, apdziedāšanos, kopkora dibināšanu un aktieru piedalīšanos ielūkosimies sezonas noslēguma pasākumā, kas 15.jūnijā notika Kalnciema kvartāla zāļu tirgū.

Svētdien, 23.jūnijā, pulksten 21.15, LTV1 skatītājiem dāvās iespēju vienoties svētku noskaņā vērienīgajā Līgo pasākumā – Latvijas Radio 2 rīkotajā salīgošanas un sadziedāšanas koncertā „Līgojam Jēkabpilī!”. Ik gadu šie koncerti pulcē tūkstošiem apmeklētāju un iepriecinās arī televīzijas skatītājus.

Šogad lielais līgošanas pasākums notiks romantiskajā Jēkabpils Saliņas estrādē, kuru no visām pusēm ieskauj Daugava. Līdzās tradicionālajam koncertam un nakts ballei pirmo reizi tiks rīkots arī Vislatvijas Jāņu gadatirgus. Koncertā "Līgojam Jēkabpilī!" uzstāsies dziedātāji Olga Rajecka, Žoržs Siksna, Samanta Tīna, Dons, Normunds Zušs, Valters Frīdenbergs, Agnese Rakovska, Ginta Krievkalna, Nikolajs Puzikovs, Guntis Veits un Marts Kristians Kalniņš, "Suitu sievas" un labākie Jēkabpils dziedātāji un dejotāji. Lustīga, sirsnīga un skanīga mūzika visa vakara garumā!

Jāņu dienā, pirmdien, 24. jūnijā, LTV1 piedāvās zelta klasikas programmu. Pulksten 10.15 rādīs populāro latviešu filmu „Melnā vēža spīlēs”, bet pulksten 15.10 Rūdolfa Blaumaņa joku lugu „No saldenās pudeles” Dailes teātra izpildījumā. Vakara programmā pulksten 19.00 leģendārās filmas „Īsa pamācība mīlēšanā” atjaunotā versija un piedzīvojumi turpināsies pulksten 21.15 austriešu režisora Aleksandra Hāna kolorītajā filmā „Jāņu nakts” ar pazīstamiem latviešu un ārvalstu aktieriem.

Savukārt LTV7 23. jūnijā pulksten 19.50 aicinās Līgo vakaru iesākt ar labāko latviešu Mikrofona dziesmu izlasi, bet 24. jūnijā pulksten 21.20 rādīs neiztrūkstošo Jāņu tradīciju – iemīļoto filmu „Limuzīns Jāņu nakts krāsā” atjaunotā versijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV