Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izdota Henrika Eliasa Zēgnera grāmata „Elementi”

Easyget.lv, 25.06.2013. 11:50

Apgādā „Mansards” nācis klajā Henrika Eliasa Zēgnera pirmais dzejoļu krājums „Elementi”.
Izdota Henrika Eliasa Zēgnera grāmata „Elementi”

Grāmatas redaktors – dzejnieks Pēteris Draguns – raksta, ka „Henrika Eliasa Zēgnera dzejas centrā ir jauns cilvēks lielas un aizraujošas dzīves priekšā”. Savukārt autora kolēģis, dzejnieks Ivars Šteinbergs krājumu raksturojis šādi: „Zēgnera poētiskā plūsma lasītāju ierauj uzreiz – maigi, bet pēkšņi. Katra lakoniski blīvā vārsma vai negaidītais tēls dzen valodu uz priekšu – it kā dziļāk spoguļu labirintā, kur atspulgu sejas var pazust, mainīties, kļūt svešas. Taču šī maldīšanās, šis perpetuum mobile nenozīmē, ka Zēgners savā dzejā atkārtotos. Aiz katras izceltās krāsas ir kāda eksistenciāla nojausma, kāda smaga apziņa par kļūdaino dzīvi; vietām tā pieprasa pakļauties haosa loģikai, vietām – stāstošu un konkrētu balsi. Bet lasītājs, aprodot ar dzejas spilgto gaismu/biezo tumsu, vienmēr izjūt neizskaidrojamu prieku.”

Henriks Eliass Zēgners dzimis 1995. gadā Jelgavā. Paralēli literatūrai aizraujas ar mūziku. Sapņo dzīvot Prāgā. Dzeja publicēta laikrakstā „Kultūras Forums”, vietnē www.satori.lv, žurnālā „Latvju Teksti” u.c.
    
Grāmatas vāka dizainu veidojis Zigmunds Lapsa. Krājums izdots ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV