Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LTV plaši atspoguļos XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku norises

Easyget.lv, 25.06.2013. 13:49

Svētku nedēļā no 29. jūnija līdz 7. jūlijam Latvijas Televīzija (LTV) plaši pārraidīs XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkus trijās platformās – LTV1, LTV7 un portālā www.ltv.lv.

Pirmoreiz portālā www.ltv.lv būs iespēja pilnā garumā noskatīties koru, deju un pūtēju orķestru skates. Skatītājus gaida arī inovatīvs svētku dalībnieku gājiena atspoguļojums LTV1, LTV7 un www.ltv.lv .

Dziesmu svētku norisi atklās tradicionālie Koru kari, kuros par skanīgākā titulu cīnīsies 52 labākie Latvijas kori. 18 stundas ilgā tiešraide internetā būs skatāma 29. jūnijā no pulksten 11.00. Portāla www.ltv.lv lietotāji varēs vērot arī deju skati 1.jūlijā no pulksten 13.00 un pūtēju orķestru krāšņās sacensības visas dienas garumā 2. jūlijā no pulksten 9.00.

Pirmajā svētku dienā 30. jūnijā pulksten 12.00 LTV1 un www.ltv.lv tiešraidē demonstrēs XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku ekumkēnisko dievkalpojumu. Pulksten 18.45 svētku noskaņu turpinās Garīgās mūzikas koncerts. Ieskaņas kulmināciju tiešraidē no Dziesmu svētku parka būs iespēja baudīt no pulksten 21.15 Svētku atklāšanas ceremonijā ar virsdiriģentu un virsvadītāju godināšanu.

LTV1 un www.ltv.lv 1. jūlijā pulksten 21.15 demonstrēs Latviešu tautas tērpu skates noslēguma uzvedumu, kurā piedalīsies nomināciju uzvarētāji no visas Latvijas. Savukārt 2. jūlijā pulksten 21.15 Latvijas kordiriģentu koris un citi mūziķi aicinās svinēt „Gaismas pils” autora, komponista Jāzepa Vītola dzimšanas dienu koncertā „Jāzepam Vītolam – 150”.

3. jūlijā pulksten 21.20 televīzijā un internetā tiešraidē pārraidīs Vokāli simfoniskās mūzikas koncertu, kurā apvienosies Latviajs profesionālie mūzikas kolektīvi – Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Liepājas simfoniskais orķestris, Latvijas Nacionālas operas orķestris,  „Sinfonietta Rīga”, profesionālie un labākie amatierkori, kā arī spožākie solisti .

Pirmoreiz svētku vēsturē LTV1 piedāvās mazākumtautību kolektīvu koncertuzvedumu „Zem vienas debess”, ko demonstrēs 4. jūlijā pulksten 21.20.  Krāšņu, simboliem piesātinātu, piedzīvojumu ar iemīļotiem tautas mūzikas pārstāvjiem un teicējiem no visas Latvijas skatītājiem būs iespēja izdzīvot tautas mūzikas koncertā „Raksti” 5. jūlijā pulksten 21.15.

Vērienīgais pūtēju orķestru dižkoncerts „Novadu stāsti” 6. jūlijā pulksten 17.00 LTV7 un www.ltv.lv, kā arī pulksten 18.30 LTV1 tiešraidē būs pieejams ikvienam televīzijas un interneta skatītājam. Piecu stundu ilgajā koncertā 60 orķestri pa Vecrīgas ielām iesoļos Doma laukumā, lai mūzikas valodā stāstītu par piederību savai zemei - savam novadam, mājām un ģimenei.

Dejotāju spēki un talants apvienosies Deju lieluzvedumā „Tēvu laipas”, ko tiešraidē LTV1 un www.ltv.lv translēs no Daugavas stadiona 6. jūlijā pulksten 22.00. Deju svētku koncepcijas autori un mākslinieciskie vadītāji horeogrāfi Jānis Ērglis un Jānis Purviņš ietvēruši ideju par tautas vēsturisko atmiņu un vērtību pārmantojamību.

7. jūlija rītā LTV dāvās īpašu iespēju vērot Svētku dalībnieku gājiena tiešraides trijās platformās – LTV1, LTV7 un www.ltv.lv, parādot tuvplānā pēc iespējas vairāk kolektīvu. Katram skatītājam būs iespēja ieraudzīt savus radus un draugus norises vietā pie Brīvības pieminekļa kanālā LTV1, Brīvības un Ģertrūdes ielu krustojumā portālā www.ltv.lv, savukārt LTV7 tiešraidē sagaidīs gājiena dalībniekus tā noslēguma punktā pie Dailes teātra.

Svētku kulminācijas brīžus skatītāji un dalībnieki izdzīvos noslēguma koncertā „Līgo!” un sadziedāšanās vakarā, ko LTV1 pārraidīs 7. jūlijā pulksten 19.00  un LTV7 pulksten 21.30, varenā 427 koru kopkorī, kā arī 30 tautas deju kolektīvu un 37 pūtēju orķestru sniegumā.

Pirmo reizi Dziesmu un Deju svētku norisēm varēs sekot līdzi raidījumā „LTV Dziesmusvētku studija”, kas no 30. jūnija darbosies tiešraidē no radoši informatīvās telpas „Esplanāde – 2014”. Raidījuma vadītāji Eva Ikstena – Strapcāne un Dāvids Ernštreits kopā ar svētku veidotājiem izdzīvos svētku spilgtākos notikumus, ieskatīsies mēģinājumos, konkursu un koncertu aizkulisēs. Viņi tiksies ne tikai ar virsdiriģentiem un deju virsvadītājiem, dziedātājiem un dejotājiem, bet arī ar vainagu pinējiem, autobusu šoferiem - visdažādākajiem cilvēkiem, kurus vieno kopīga Dziesmu svētku ideja. Raidījumu varēs noskatīties LTV1 un www.ltv.lv.

Dziesmu un Deju svētku raidījumus pieteiks un vadīs LTV žurnālisti Dāvids Ernštreits, Jānis Geste, Gusts Kikusts, Karīna Rubene, Armands Tripāns, Renārs Zeltiņš, Sandra Zviedre un Kristīne Želve.

LTV joprojām ikvienu aicina līdzdarboties Dziesmu un Deju svētku virtuālās dienasgrāmatas veidošanā, daloties savos stāstos par piedzīvojumiem, emocijām un pārsteigumiem svētku gatavošanās vai lielā notikuma laikā. Neparastākos un aizkustinošākos stāstus publicē portālā www.ltv.lv sadaļā „Mans Dziesmusvētku stāsts”.
Visu XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku raidījumu arhīvs arī pēc svētkiem būs pieejams http://www.ltv.lv/lv/dzsv/. Jau šobrīd tajā apkopotas aizraujošas intervijas, leģendāri koncerti un citi materiāli par Dziesmu un Deju svētku vēsturi.
Vairāk par svētku notikumiem ir iespēja uzzināt:
Latvijas sabiedrisko mediju ziņu portālā www.lsm.lv (http://www.lsm.lv/lv/kultura/dziesmu-un-deju-svetki/) twitter www.twitter.com/ltvsvetki
facebook www.facebook.com/Dziesmusvetki
draugiem.lv  www.draugiem.lv/ltvdziesmusvetki/.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV