Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Māra Ķimele iestudē izrādi par ceļu uz Dziesmu un Deju svētkiem

Easyget.lv, 26.06.2013. 10:50

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku laikā, 5. un 6. jūlijā, plkst. 20:00 Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā Zirgu pasts, Dzirnavu ielā 46, Rīgā, notiks izrāde „Pārventas hetēra”, režisore Māra Ķimele.

Savā jaunākajā iestudējumā režisore Māra Ķimele savienojusi trīs Gunāra Priedes lugu: „Pārventas hetēra” (1990), „Ugunskurs lejā pie stacijas” (1972) un „Zilā” (1972) tekstus, tēlus un motīvus. Jauno aktieru izpildījumā Gunāra Priedes dramaturģija atklājas svaigi un laikmetīgi: izrādi skatoties grūti pat aptvert, ka daļa tās teksta tapusi jauniešiem aizvēsturiskajā padomju stagnācijas periodā, bet daļa – laikā, kad tagadējie lomu tēlotāji dzimuši. Iestudējums parāda Gunāra Priedes lugās atrodamo dziļo latviešu tautas dabas izpratni, tautas zemapziņā iekodētās bailes no svešā un citādā, čaklumu, godīgumu un vienlaikus lētticību un naivumu, neaizsargātību pret demagoģiju.

Paralēli izrādes traģiskajiem un komiskajiem notikumiem, tās varoņi gatavojas Dziesmu un deju svētkiem, kuros saplūst visi – gan godīgie, gan negodīgie, gan savtīgie, gan nesavtīgie. Izrāde ir kā kaleidoskops, kurā atmirdz visas Latvijas krāsas.

Lomās Latvijas Kultūras akadēmijas programmas Dramatiskā teātra aktiera māksla 2013. gada absolventi.

Biļetes: Biļešu paradīzē, 4 Ls, skolniekiem, studentiem, pensionāriem 2 Ls.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV