Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Augustā Siguldā notiks multimediju vasaras skola

Easyget.lv, 26.06.2013. 13:58

Ikgadējā Multimediju vasaras skolā no 12. līdz 25. augustam Siguldā piedalīsies 35 mediju studenti, profesionāļi un aktīvisti no 22 Eiropas valstīm.

Vasaras skolas skolas mērķis ir pulcināt jaunus mediju profesionāļus un pārmaiņu radītājus, lai diskutētu par Eiropas Savienībā (ES) aktuālajām tēmām, kā arī dotu iespēju teorētiskās un praktiskās nodarbībās apgūt nepieciešamās prasmes veiksmīgu multimediju un sociālo pārmaiņu projektu īstenošanai savā valstī un ES kopumā, informē projekta vadītāja Nika Aleksejeva.

„Šis būs jau trešais gads, kopš rīkojam Multimediju vasaras nometni. Redzam, ka mediji mainās, sociālais aktīvisms iegūst jaunas formas un veiksmīga tehnoloģiju un zināšanu izmantošana rada jauna veida projektus ar lielu ietekmi sabiedrībā. Vēlamies, lai 35 Multimediju vasaras skolas dalībnieki, izmantojot teorētiskajās un praktiskajās nodarbībās iegūtās zināšanas un prasmes, mērķtiecīgi un sekmīgi rosinātu diskusijas par sociāli un ekonomiski svarīgiem jautājumiem savās valstīs. Sociālo mediju, datu žurnālistikas, vizualizāciju un multimediju izmantošana ir tikai daži piemēri jauno mediju un tehnoloģiju iespējām žurnālistikā un sociālajās kampaņās,” atzīst Sorosa fonda – Latvija Mediju programmas direktore Gunta Sloga.

Biedrības FEJS Latvija vadītāja Nika Aleksejeva norāda: „Patīkami pārsteidza lielā interese par Multimediju vasaras nometni – saņēmām vairāk kā 300 pieteikumus gan no Eiropas, gan Balkānu un Āzijas valstīm. Atlasījām tiešām spēcīgus dalībniekus ar plašu pieredzi gan žurnālistikā, gan aktīvismā. Domāju, ka viņu laika gaitā veidotie uzskati sekmēs kvalitatīvas debates, kas palīdzēs atrast sakni daudzām problēmām, ar ko šobrīd saskaras Eiropas sabiedrība. Ceru, ka nometnes noslēgumā tapušie multimediālie produkti tiešām veicinās pārmaiņas un sniegs virzienus problēmu risinājumiem."

Šogad vasaras skolā īpaši tika aicināti pieteikties dalībnieki no visas Eiropas, lai lielākā mērā izskan jauno mediju profesionāļu un aktīvistu diskusijas par visā Eiropas Savienībā aktuāliem jautājumiem, ko savos pieteikumos izcēluši arī dalībnieki – sociālā nevienlīdzība, ekonomiskā krīze, Eiropas šķelšanās Ziemeļos un Dienvidos, integrācija, preses brīvība, datu drošība internetā un citi. Vasaras skolas dalībnieki pārstāvēs šādas Eiropas valstis: Latvija (9 dalībnieki), Igaunija (3 dalībnieki), Lietuva (4 dalībnieki) un pa vienam dalībniekam no Austrijas, Bulgārijas, Čehijas, Dānijas, Francijas, Grieķijas, Horvātijas, Itālijas, Īrijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas, Ungārijas un Vācijas.

Multimediju vasaras skolas ietvaros jaunie profesionāļi apgūs argumentācijas un debašu prasmes, sociālo mediju izmantošanu sociālajās kampaņās, datu žurnālistiku un vizualizāciju izmantošanu, kā arī drošības un privātuma internetā jautājumus. Praktiskajās nodarbībās dalībniekiem būs iespēja apgūt multimediju producēšanu, video, audio, foto un drukāto mediju producēšanas tehnikas.

Multimediju vasaras skolu organizē Sorosa fonds – Latvija un biedrība FEJS Latvija (Forum for European Journalism Students – Latvija).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV