Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Radoši informatīvā telpa Esplanāde 2014 šonedēļ uzsāk darbu

Easyget.lv, 26.06.2013. 17:07

Ceturtdien, 27. Jūnija, vakarā darbu sāks Eiropas kultūras galvaspilsētas radoši informatīvā telpa Esplanāde 2014, kas vasaras garumā kļūs par vietu koncertiem, izrādēm, diskusijām un radošajām darbnīcām.

Esplanāde 2014 būs nodibinājuma Rīga 2014 atvērtais birojs un vienlaikus jauna tikšanās vieta pilsētā, kur izvietota Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītava, Rīga 2014 informācijas centrs, apmeklētāju ērtībai kafejnīca, apzaļumota terase, kā arī Rīga 2014 partnera Lattelecom nodrošinātais bezmaksas wi-fi internets un brīvpieejas datori, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāve Linda Pastare.

27.jūnijā plkst. 17.30 uzstāsies dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča, saksofona virtuozs Deniss Paškevičs un Hansa Anteheda Trio, savukārt plkst. 20.00 ikviens aicināts uz Jāzepa Mediņa mūzikas skolas orķestra koncertu, kurā dzirdēsim gan latviešu, gan pasaules populāro mūziku. Savukārt piektdien, 28.jūnijā, plkst.19.00 apmeklētājus ar etno mūziku priecēs Rīga 2014 kultūras portāla galvenais redaktors, dīdžejs Kaspars Zaviļeiskis, un aptuveni plkst. 20.30 koncertu sāks grupa Dzelzs vilks kopā ar „Jauno Jāņu orķestri”.

Esplanāde 2014 piedāvās īpašas programmas šīs vasaras lielākajās kultūras norisēs, un jau Dziesmu un deju svētku laikā kļūs par vienu no aktīvajiem pilsētas punktiem. No 30.jūnija līdz 7.jūlijam Esplanādē 2014 darbosies Dziesmu un deju svētku informācijas centrs, Latvijas Televīzijas studija, uzstāsies svētku kolektīvi un lielajos ekrānos būs skatāmi svētku pasākumi gan tiešraidēs, gan Lattelecom Dziesmu un deju svētku TV kanālā.

Esplanāde 2014 notiks arī Dziesmu svētku pastmarkas prezentācija, kad tā tiks pasniegta jaunajiem svētku virsdiriģentiem. Pastmarkas svinīga atvēršana notiks 28.jūnijā plkst.10.00 un dienas garumā ikviens filatēlijas entuziasts aicināts uz pirmās dienas zīmogošanu.

Šogad radoši informatīvo telpu ieraudzīsim arhitekta Austra Mailīša acīm – tā būs maksimāli atvērta, caurspīdīga, ar parka vidi saplūstoša konstrukcija, kas kalpos kā simbols visam Rīga 2014 sagatavošanas procesam.

Esplanāde 2014 strādās no 28. jūnija līdz septembra vidum katru dienu no pl.12.00 līdz pl.20.14 (vai līdz pasākuma beigām). Visi pasākumi radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 būs bezmaksas.

Esplanāde 2014 programma no 27.jūnija līdz 7.jūlijam

Ceturtdien, 27. jūnijā
Radoši informatīvās telpas Esplanāde 2014 atklāšana

16.00 Oficiālā atklāšana. Sākas reģistrācija grāmatai ķēdei.

17.30 uzstājas dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča, saksofona virtuozs Deniss Paškevičs un Hansa Anteheda Trio.

20.00 J. Mediņa mūzikas skolas pūtēju orķestra koncerts.
Esplanāde 2014 oficiālo atklāšanu noslēgs J. Mediņa mūzikas skolas pūtēju orķestra koncerts. Tas ir viens no vecākajiem pūtēju orķestriem Latvijā, un tā dalībnieki ir J. Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas audzēkņi, kuri izvēlējušies profesionāla mūziķa karjeru. Orķestri diriģēs Jānis Retenais, kura vadībā (līdzās Andim Karelim) orķestris priecējis klausītājus ar augstas kvalitātes profesionāli sagatavotām programmām un guvis starptautisku atzinību.

Piektdien, 28. jūnijā

10.00 – 11.00 Dziesmu svētkiem veltītās pastmarkas prezentācija

17.00 Uzstāsies grupa „Folkvakars”, kuras mūzikas instrumentu klāstā iekļautas dūdas, akordeons, vijole, bungas, kontrabass un ģitāra, kas kopīgi rada tautiski jautru skanējumu. Ikviens aicināts izbaudīt priekšnesumu, iesaistoties dejā vai dziedot līdzi meldiņiem no latviešu tautas mūzikas repertuāra, kā arī melodijām no citām tautām.

19.00 – 23.00 Esplanāde 2014 piektdienu koncertsēriju atklāšanas koncerts, kurā galvenie viesi būs labi zināmā un ar muzikāliem eksperimentiem allaž pārsteidzošā pašmāju rock/folk grupa „Dzelzs vilks” kopā ar „Jauno Jāņu orķestri”. Pasākumu vadīs Rīga 2014 kultūras portāla galvenais redaktors Kaspars Zaviļeiskis, kurš iejutīsies arī tautas mūziku spēlējoša DJ ādā.

Sestdien, 29. jūnijā

16.00 – 18.00 Rūdolfam Blaumanim 150.
Atzīmējot izcilā dramaturga 150. dzimšanas dienu, būs skatāmi fragmenti un klausāmas dziesmas no Liepājas tautas teātra uzvestās R.Blaumaņa viegla rakstura situāciju komēdijas – izrādes „Trīnes grēki”.

21.00 Sadarbībā ar Nacionālo Kino centru latviešu filmu vakars. Tiks demonstrēta L. Pakalniņas filma „Ķīlnieks” (2006), kā arī notiks animācijas filmu seanss pieaugušajiem, kurā demonstrēsim J.Cimermaņa filmu „Latvietis” (2007) un E.Jansona „Kora turneja” (2012).

Svētdien, 30. jūnijā

Ģimenes diena

Notiks aktivitātes gan lieliem, gan maziem – skatīsimies animācijas filmas un piedalīsimies radošajās darbnīcās.

12.00 – 14.00 Tiks demonstrētas animācijas filmas bērniem.

16.00 – 18.00 Notiks aktivitātes mammām un tētiem - papīra mākslas darbu izgatavošana.

Pirmdien, 1. jūlijā

12.00 – 13.00 Lattelecom akcija „Uzgavilē savējiem!”
Lattelecom piesaka akciju, kuras laikā ikvienam interesentam radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 būs iespējams izveidot interaktīvu sveicienu savam iemīļotajam Dziesmu un deju svētku kolektīvam, kas tiks demonstrēts svētku gājiena laikā. Sveicienu nosūtīt var arī šeit.

Otrdien, 2. jūlijā

17.00 – 18.00 Dziesmu un deju svētku viesu kolektīvu koncerts.
Koncertā uzstāsies Batumi pilsētas sieviešu kamerkoris un tā mākslinieciskie vadītāji Zaira Vadačkorija un Gela Vadačkorija (Gruzija), jodelētāju koris „Jodlerclub Teufen” un deju grupa „Gaia Dancers” ar mākslinieciskajiem vadītājiem Hansueli Hersche un Andieas Hofmann (Šveice), kā arī Uļjanovskas valsts universitātes studentu un pasniedzēju koris ar māksliniecisko vadītāju Larisu Filjaninu (Krievija).

Trešdien, 3. jūlijā

15.00 – 17.00 Dziesmu un deju svētku viesu kolektīvu koncerts.
Uzstāsies folkloras ansamblis „Plai de Dor” (Rumānija), jauktais koris „Kehrwiederchor” ar māksliniecisko vadītāju Hans-Dieter Lubrich (Vācija) un „Shanty Chor Bremen – Mahndorf” (Vācija).

17.00 – 18.00 Latvijas Universitātes senās mūzikas ansambļa „Canto” koncerts.
Ansamblis regulāri piedalās Bauskas Starptautiskajā Senās mūzikas festivālā, kā arī koncertē Latvijas pilīs, bijis viesis festivālos, konkursos un koncertos Vācijā, Austrijā, Francijā, Čehijā, Polijā, Igaunijā, Lietuvā un Krievijā. Repertuārs koncentrēts uz gotikas un renesanses laikmeta stilu. Mākslinieciskā vadītāja ir Kristīne Gaile, vokālais pedagogs – Andris Gailis.

Ceturtdien, 4. jūlijā

Ikviens aicināts izbaudīt Dziesmu un deju svētku pasākumus mierīgā un relaksējošā gaisotnē, iekārtojoties ērtos krēslos un sekojot līdzi spilgtākajām svētku aktivitātēm uz ekrāna.

21.15 - 22.00 Demonstrēsim mazākumtautību kolektīvu koncertu.

Piektdien, 5. jūlijā

12.00 – 13.00 Sāksim laika atskaiti līdz Pasaules koru olimpiādei.
Piedaloties latviešu un ārvalstu kolektīviem un muzicējot savdabīgam ceļojošajam korim, sāksim laika skaitīšanu līdz grandiozajam koru dziedāšanas pasākumam, kas nākamgad risināsies Rīgā.

14.00 – 16.30 Ūmeo 2014 prezentācija
Aicinām iepazīt Zviedrijas ziemeļu pilsētu Ūmeo, kas līdzās Rīgai, gatavojas 2014.gadā būt Eiropas kultūras galvaspilsēta. Prezentācijas ietvaros tiks demonstrētas filmas un noslēgumā uzstāsies mūziķi.

16.30 – 18.00 Uzstāsies sāmu grupa „Jorgen Stenberg”, kuras līderis Jorgens Stenbergs Zviedrijā plaši pazīstams ne tikai kā mūziķis, bet arī kā vides aktīvists. Grupa dzied tradicionālas sāmu dziesmas jeb joikas ar mūsdienīgu piesitienu. Jorgens Zviedrijā ir apbalvots par to, ka joiku tradīciju nes tālāk.

18.40 – 19.40 Grupas „Grodi” koncerts.
„Grodu” dalībnieki apguvuši dažādus tautas vokālās mūzikas žanrus - vienbalsīgās un daudzbalsīgās dziesmas, tai skaitā burdondaudzbalsību, teicamās jeb rečitatīvās, refrēnu un citas dziesmas. Savukārt muzicējot tiek izmantoti gan vecākas, gan jaunākas cilmes tautas mūzikas instrumenti. Kopas priekšnesumos dziesmas parasti tiek izpildītas autentiskajā manierē. Grupa koncertējusi Baltijas valstīs, Polijā, Krievijā, Vācijā, Kazahstānā, Dānijā, Somijā, Francijā, Portugālē, Beļģijā un Japānā.

Sestdien, 6. jūlijā

Folkloras diena
No plkst.11.00 visas dienas garumā uzstāsies folkloras ansambļi.

Svētdien, 7. jūlijā

Ģimenes diena
Ikviens aicināts apmeklēt radošās darbnīcas un rotaļas bērniem.

Programma var mainīties, aktuālākā versija kultūras portālā www.riga2014.org

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV