Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Latvijas, Krievijas un Francijas kopražojuma filma saņem Eurimages finansējumu

Easyget.lv, 27.06.2013. 11:20

Filmas „Divas sievietes” pamatā ir krievu rakstnieka Ivana Turgeņeva luga „Mēnesis uz laukiem”
Latvijas, Krievijas un Francijas kopražojuma filma saņem Eurimages finansējumu

Eiropas Padomes kino nozares atbalsta fonds Eurimages piešķīris 260 000 eiro (182 730 latu) atbalstu Krievijas, Latvijas un Francijas kopražojuma filmai „Divas sievietes”, informē Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

Filmas režisore, pieredzējusī aktrise Vera Glagoleva (Krievija) filmas pamatā izmantojusi krievu rakstnieka Ivana Turgeņeva luga „Mēnesis uz laukiem”. Līdzīgi lugai, arī filma būs par mīlestību un ilgstošām attiecībām, par tikko uzplaukušu mīlestību, kā arī par kaislībām, kurām nav iespējams pretoties.

Filma tiek veidota kā trīs valstu - Krievijas, Latvijas un Francijas - kopražojums, kurā Latvijas pusi pārstāv Jura Podnieka studija un producente Antra Cilinska. No saņemtā finansējuma apmēram 50 000 eiro (35 140 latu) iegūs Latvijas puse, pateicoties Jura Podnieka studijas un Latvijas autoru ieguldījumam projektā. Filmu uzņems pieredzējušais operators Gints Bērziņš; visa filmas digitālā pēcapstrāde, tai skaitā grafika un vizuālie efekti, attēla un skaņas montāža, tiks veikta Jura Podnieka studijā. Skaņu režisors būs Anrijs Krenbergs un montāžas režisore - Sandra Alksne. Filmēšana sāksies jau jūlija vidū un notiks Krievijā pie Smoļenskas.

Filmas galvenā producente Natālija Ivanova no Horosho Productions pārstāv Krievijas pusi un ir jau iepriekš veiksmīgi sadarbojusies ar Latvijas studijām un autoriem strādājot pie Jevgēņija Paškeviča spēlfilmas "Golfa straume zem ledus kalna", kas 2012.gadā saņēma Lielā Kristapa balvu kā Labākā spēlfilma. Francijas pusi pārstāvošā kompānija Rezo Films ir viena no Francijas vadošajām neatkarīgajām filmu ražošanas un izplatīšanas kompānijām.

Filmā piedalīsies arī tādi pieredzējuši pasaules līmeņa aktieri kā anglis Reifs Fainss (Ralph Fiennes) un francūziete Silvija Testuda (Sylvie Testud).

Līdz šim fonds Eurimages ir atbalstījis vairākus Latvijas studiju veidotos kopražojumus: 2012. gadā režisora Jura Kursieša spēlfilmu „Modris” (kopražojums ar Vāciju un Grieķiju), kā arī Latvijas un Lietuvas kopražojuma spēlfilmu „Spēlmanis”. 2011. gadā – Vācijas, Latvijas, Nīderlandes, Krievijas un Baltkrievijas kopražojuma spēlfilmu „Miglā”. 2008.gadā atbalstīta dokumentālā filma „Friči un blondīnes”, 2007.gadā - animācijas filmas „Jezga džungļos” un „Zelta zirgs”, kā arī spēlfilma „Jāņu nakts”. 2006. gadā atbalstītas divas animācijas filmas: „Lote no Izgudrotāju ciema” un „Trīs musketieri”; 2004.gadā - spēlfilma „Saldumiņš”.

Foto (c) flickr.com/M4D GROUP

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV