Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

„Skaistule un briesmonis” drīzumā kanālā TV3

Easyget.lv, 27.06.2013. 11:33

No 9. jūlija otrdienās 21:00 kanālā TV3 skatāms spraigs detektīvseriāls „Skaistule un briesmonis”.
„Skaistule un briesmonis” drīzumā kanālā TV3

Seriāla notikumi sākas 2003.gadā, kad nezināmi slepkavas nogalina galvenās varones Ketrinas mammu. Meiteni par mata tiesu izglābj noslēpumains svešinieks, kas līdzinās briesmonim. Kad paiet deviņi gadi, Ketrina strādā par detektīvi un kādas slepkavības izmeklēšana viņu atkal saved kopā ar pagātnes rēgu, kas no šī brīža kļūst par skaistules modro sargu.

Seriāla „Skaistule un briesmonis” aizsākums meklējams 1987.gadā, kad to ar panākumiem sāka pārraidīt televīzijas kanāls CBS. 2012.gadā pirmizrādi piedzīvoja „Skaistules un briesmoņa” jaunā versija. Sākot darbu pie seriāla, veidotāji to raksturoja kā mūsdienu mīlestības stāstu ar spraigu kriminālo intrigu. Scenāriste un producente Dženifera Levina par seriālu saka: „Seriāls ir veidots no trīs dažādām daļām. Ir stāsts gan par detektīves Ketrinas ikdienas izmeklēšanas gaitām Ņujorkas policijas iecirknī, gan viņas attiecībām ar noslēpumaino Vinsentu. Paralēli šiem abiem stāstiem dažādos notikumos tiek iepīta arī mitoloģija. Tas arī ir lielākais izaicinājums – katrā epizodē savīt kopā visas šīs trīs daļas.”

Iepazīstot galvenos varoņus

Galvenā varone Ketrina (Kristina Kreuka) ir ne tikai skaista, bet arī profesionāla un par sevi pārliecināta detektīve. Lēmumu kļūt par slepkavību izmeklētāju viņa pieņem pēc tam, kad acu priekšā tiek nogalināta viņas māte un meiteni no drošas nāves izglābj svešinieks. Atrast mātes slepkavas viņa joprojām uzskata par mūža svarīgāko uzdevumu. Ketrinai ir pāriniece Tesa (Nina Lisandrello) un lādzīgs priekšnieks Džo (Braeins Vaits), un slepus no visiem abiem ir kaislīgs dienesta romāns. Analizēt pierādījumus Ketrinai palīdz policijas pataloganatoms Evans (Makss Brauns), kuram par skaisto detektīvi ir arī romantiska interese. Savukārt Vinsents (Džejs Raians) ir Ketrinas glābējs – ārsts, bijušais karavīrs, kas kļuvis par vienīgo izdzīvojušo militāristu eksperimentu upuri. Vinsenta lielākā uzticības persona ir viņa bērnības draugs, universitātes pasniedzējs Ostins (J.T.Forbes), kurš palīdz viņam slēpties no vajātājiem.

Mūsdienu versijā pasaka kļuvusi par detektīvu

Ja slavenajā pasakā briesmonis bija apburts princis, tad mūsdienu seriāla versijā viņš ir bijušais ārsts – Vinsents Kellers. Viņu par briesmoni padarīja militārie eksperimenti, kuru nolūks bija radīt neuzveicamus superkaravīrus. Tomēr eksperiments izgāzās, kareivji kļuva nekontrolējami un tika iznīcināti. Taču Vincents izglābās. Tagad viņš, līdzīgi kā slavenais Halks, ieguvis pārsteidzošu spēku, taču dusmu vai sāpju brīžos nespēj sevi kontrolēt. Pasludināts par cilvēku ārpus likuma, uzskatīts par mirušu, pēdējos desmit gadus viņš pavadījis bailēs par savu dzīvību, slēpjoties no korporācijas, kas saistīta ar veiktajiem eksperimentiem. Vinsents dzīvo pie sava drauga, dodas ielās tikai diennakts tumšajā laikā un izmanto ikvienu iespēju glābt tos, kas ir briesmās. Tieši šāds palīdzības mēģinājums viņu saved kopā ar Ketrinu – glābjot slepkavības upuri, viņš atstāj savus pirkstu nospiedumus un nonāk policijas uzmanības lokā. Izmeklēšanas gaitā skaistā detektīve un „briesmonis” iepazīst viens otru, Ketrina arvien vairāk uzzina par savas mātes bojāejas patiesajiem apstākļiem un to, kas ir Vinsents un kādi ir viņa mērķi.

Interesanti fakti

Iespējams, daudzi skatītāji ar Vinsenta lomas atveidotāju, jaunzēlandiešu aktieri Džeju Raeinu ir jau pazīstami. Dž.Raeins seriālā „Terra Nova” ir atveidojis apsargu. Savukārt Ketrinas lomas atveidotāja, aktrise Kristina Kreuka kļuva plašāk pazīstama, atveidojot Lanu Lengu, kaimiņmeiteni seriālā „Smolvila.Leģenda par Supermenu”.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV