Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izdots Čārlza Mārtina romāns “Kalns starp mums”

Easyget.lv, 27.06.2013. 13:24

Apgādā Zvaigzne ABC nācis klajā Čārlza Mārtina romāns “Kalns starp mums” - lieliska grāmata priecīgai vasarai
Izdots Čārlza Mārtina romāns “Kalns starp mums”

Jaukās vasaras dienas ir garas un pievakarēs arvien biežāk atliek laiks arī izklaidējošai un pārdomas raisošai grāmatai. Čārlza Mārtina romāns “Kalns starp mums” ir vēstījums par varonību, par cilvēka spēju galējo robežu un, – pāri visam – par mīlestību un attiecībām. Stāsts, kurš raisa pārdomas un ļauj noticēt īstām jūtām. Stāsts, kurš aizkustina un saviļņo. Interesanti, ka šo maigo, romantisko vēstījumu ir uzrakstījis vīrietis, bet tas nav nekas neparasts. Rakstnieki vīrieši bieži vien spēj būt daudz saviļņojošāki un romantiskāki, vismaz savos darbos. Lai atceramies kaut vai Nikolasu Spārku un viņa brīnišķīgos romānus “Vēstījums no jūras” un “Pastaiga atmiņās”. Čārlzam Mārtinam piemīt vēl dziļākas novērotāja spējas, un romāns “Kalns starp mums” ir brīnišķīga himna jūtām, kura apvienota ar trillera cienīgiem sižeta pavērsieniem.

Ķirurgs Bens un žurnāliste Ešlija nejauši kļūst par ceļabiedriem, kad vētras dēļ atcelti lidmašīnu reisi. Tā kā Benu gaida operējamie pacienti, viņš nolīgst nelielu privātu lidmašīnu. Tajā ir vieta diviem pasažieriem. Arī Ešlijai ir ļoti jāsteidzas, tāpēc viņi nolemj lidot kopā. Un tad notiek neparedzamais – lidmašīnas pilots piedzīvo sirdslēkmi, un mazais lidaparāts nokrīt Klinšu kalnos. Ziemas vidū, nekurienes viducī abi svešinieki ir spiesti apvienoties un meklēt ceļu atpakaļ pie cilvēkiem. Ešlija ir steigusies uz savu kāzu ģenerālmēģinājumu, un tur – ārpusē – viņu gaida līgavainis Vinss. Benam ir sieva Reičela un dvīņi. Tāpēc abi avārijā cietušie ir apņēmības pilni doties ceļā.

Pirmatnība cieši tur abus civilizācijas labumos uzaugušos cilvēkus savā gūstā, un vienīgais, kas viņus uzmundrina, ir domas par mīļajiem tālumā. Bens ik vakaru ieraksta diktofonā vēstuli sievai, Ešlija klausās viņa sacītajā un nevilšus sāk prātot: kādas ir viņas attiecības ar Vinsu? Kas vispār ir mīlestība? Vai iemesli, kādēļ viņa gatavojas kāzām, ir īstie? Sarunas ar Benu kļūst arvien vaļsirdīgākas, abi ceļinieki arvien vairāk satuvinās, bet ne brīdi nepārkāpj trauslo robežu, kas visu mainītu.

Ik diena, ko abi atkaro Pirmatnībai, ir maza uzvara, kas ved viņus atpakaļ pie tiem, kurus Ešlija un Bens mīl visvairāk. Abu sarunas un atmiņas atklāj lasītājam noslēpumus, par kuriem neviens no viņiem nav gatavs runāt – pat ceļojuma pēdējā dienā ne...

No angļu valodas tulkojusi Ilze Jansone.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV