Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Sākas reģistrācija grāmatu draugu ķēdei

Easyget.lv, 27.06.2013. 16:47

Radoši informatīvās telpas Esplanāde 2014 atklāšanā šodien uzsākta reģistrācija grāmatu draugu ķēdei. Paredzēts, ka tā būs unikāla akcija, kas 2014. gada 18. janvārī atklās Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu.
Sākas reģistrācija grāmatu draugu ķēdei

Galerijas:

„Tā būs līdz šim nebijusi akcija, atklājot Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu. Brīdī, kad Rīgai būs pievērsta liela starptautiskā uzmanība, dzīvā grāmatu ķēde simboliski apliecinās tās nepārejošās un fundamentālās vērtības, kas daudzu paaudžu garumā ir veidojušas mūsu tautas kultūras gēnu, kas tiek nodots no paaudzes paaudzē” uzsver nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle.

No šodienas ikviens interesents grāmatu ķēdei var reģistrēties Rīga 2014 kultūras portālā www.riga2014.org un radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014, kas būs atvērta katru dienu no pl.12.00 līdz 20.14. Dziesmu un deju svētku laikā Esplanāde 2014 norisināsies daudzi ar svētkiem saistīti pasākumi, tāpēc darba laiks ir pagarināts no pl.10.00 līdz 22.00. Dziesmu un deju svētku dalībnieki un apmeklētāji reģistrēties grāmatu draugu ķēdei varēs arī Mežaparkā, kur darbosies Rīga 2014 informācijas punkts.

Visi reģistrētie dalībnieki saņem grāmatu draugu ķēdes piespraudi, kas apliecina dalību šajā tautas akcijā. Reģistrējoties internetā, piespraudi varēs saņemt radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014.

Grāmatu draugu ķēde 2014.gada 18. janvārī norisināsies pl.12.00 - 18.00, pārvietojot grāmatas no rokas rokā no vecās bibliotēkas ēkas uz jauno, tādējādi ikviens varēs piedalīties vēsturiskajā mirklī, kad grāmatas pārcelsies uz jauno Gaismas pili, un gūt gandarījumu par šādu tautas kultūras gara apliecinājumu.

Ceļš no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas K. Barona ielā 14 līdz Gaismas pilij ir 2014 metrus garš un reģistrēšanās sistēmā sadalīts astoņās zonās: Vērmanes dārzs, Merķeļa iela – Raiņa bulvāris, Raiņa bulvāris – Aspazijas bulvāris, Audēju iela, Grēcinieku iela, 11. novembra krastmala, Akmens tilts un
Mūkusalas iela. Reģistrējoties var izvēlēties sev izdevīgāko vietu un laiku.
Vērmanes dārza zona paredzēta dalībniekiem ar bērniem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Savukārt Akmens tilta zonā, lūgti pieteikties īpaši izturīgie un drosmīgie, kurus nebaida iespējamais vējš un sals. Ceļa posmā no vecās un jauno bibliotēkas ēku tiks gādāts par iespējām sasildīties un baudīt siltu dzērienu. Savukārt domājot par grāmatu drošību, tās tiks atputekļotas un ievalcētas.

Plānots, ka kopumā grāmatu draugu akcijā piedalīsies 20 tūkstoši cilvēki, tostarp augsta līmeņa ārvalstu viesi, kas apmeklēs Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanu.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV