Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pasaules filmu festivāls Kino Bize

Easyget.lv, 02.07.2013. 09:42

Pasaules filmu festivāla programmu kinoteātrī Kino Bize veidos Starptautiskā dokumentālo filmu festivāla „Millenium” un īpašā divu dienu „Cine-Scapes” programma
Pasaules filmu festivāls Kino Bize

No 8. līdz 11. jūlijam kinoteātrī „Kino Bize” norisināsies Pasaules filmu festivāls, kurā būs apvienotas divas starptautiskas filmu programmas ar filmām, režisoriem un lektoriem no dažādām pasaules valstīm.

Pasaules filmu festivālu veidos Starptautiskā dokumentālo filmu festivāla „Millenium” un īpašā divu dienu „Cine-Scapes” programma. „Millenium” ir unikāls starptautisks dokumentālo filmu festivāls, kurā tiek atlasītas filmas no visiem pasaules kontinentiem. Festivāls norisinās jau piekto gadu, bet tā programmu pirmo reizi šogad izrādīs Latvijā. Tā mērķis ir izrādīt neatkarīgo kino veidotāju darbus, atklājot jaunus talantus un atbalstot māksliniekus, kuri iegulda savu enerģiju, lai atklātu „citu” – savādo, svešo, kas ļauj mums saprast savu sarežģītību un pieņemt savu atšķirību.

Filmu programma „Cine-Scapes” ir vairāku ar antropoloģijas un filmu veidošanas jomām saistītu profesionāļu un entuziastu veidota jaunāko, spožāko filmu atlase. Tā ir veidota sadarbībā ar Latvijas Antropologu biedrību un ar unikāliem kinematogrāfiskiem novērojumiem pievēršas galvenajai tēmai „Performance/jaunrade” (Performance/Creation). Klātienē būs iespēja tikties arī ar vairākos filmu forumos augstu novērtētās filmas „Čella stāsti” (Cello Tales) režisori Annu Šilcu un filmas „Šahta Nr. 8” režisori Mariannu Kātu.

Pasaules filmu festivāla laikā vakaru izskaņā pēc filmām Kaņepes Kultūras centrā norisināsies īpaši festivālam veltīti muzikāli notikumi un performances. Tāpat neformālā gaisotnē būs iespēja tikties ar festivāla viesiem, informē kinotētra Kino Bize pārstāvji.

Ieejas maksa uz vienu filmu – 1,50 Ls. Festivāla ieejas karte uz visām filmām – 8 Ls. Biļetes un festivāla kartes var iepriekšpārdošanā iegādāties kinoteātrī „Kino Bize”, Skolas ielā 15 vai biļešu tirdzniecības vietā www.bezrindas.lv.

Festivāla programma

Pirmdien, 8. jūlijā

17:00 Reiz te bija sala... / There Once was an Island (2009)
19:00 Human Terrain (2009)
21:00 Kad zars lūzt / When The Bough Breaks (2012)

Otrdien, 9. jūlijā

18:00 Cine-Scapes programma
Krēsls sešās daļās / A Chair in Six Parts, Anna Grimshaw / diskusija ar režisori
Viss vecais ir atkal jauns / All That Was Old Is New Again: an Australian reverie, Amanda Ravetz / diskusija ar režisori
Čella stāsti / Cello Tales, Anne Schiltz / diskusija ar režisori klātienē
21:00 Briseles bizness / The Brussels Business (2011)

Trešdien, 10. jūlijā

18:00 Cine-Scapes programma
Nometne / The Camp, Jean-Frédéric de Hasque / diskusija ar režisoru
Miņo kalniene / Alto do Minho, Miguel Filgueiras / diskusija ar režisoru
21:00 Zaļā / Green (2009)
+ Japāna: mīlas un naida stāsts /Japan: A story of Love and Hate (2008)

Ceturtdien, 11. jūlijā

17:00 Filmējot ar Mursi / Shooting with Mursi (2009)
+ Akmens klusums / Stone Silence (2007)
19:00 Šahta Nr. 8 / Pit No 8 (2011) / diskusija ar režisori klātienē
21:00 Asinis mobilajā telefonā / Blood in the Mobile (2010)

Vairāk informācijas www.kinobize.lv un www.festivalmilleniumlatvia.com

Kino Bize atrodas Skolas ielā 15, Rīgā.

Foto: Kadrs no filmas „Filmējot ar Mursi”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV