Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Liepājas teātra aktrises brīvdabas izrādē Džūkstes Pasaku muzejā

Easyget.lv, 02.07.2013. 11:39

13. jūlijā plkst. 13.00 Džūkstes Pasaku muzejā (Lancenieku skola, Džūkstes pagasts, Tukuma novads) brīvdabas izrāde Latviešu tautas pasakai „Kurbads” atraktīvo Liepājas teātra aktrišu folkloras kopas "Atštaukas" izpildījumā, informē Tukuma muzeja pārstāve Gundega Rugāja.

Anss Lerhis–Puškaitis trīs mēnešus intensīvi strādājot 1889. gadā radīja episku lielapjoma stāstu par senlatvju stiprinieku Kurbadu, kas piedzimis par ķēvi noburtai sievietei, bet ar pašas Laimas svētību kļuvis tik stiprs, gudrs un izpalīdzīgs, kas atbūris savus vecākus, izpalīdzējis daudziem citiem Raganas noburtajiem un uzvarējis neskaitāmus nelabos.

Oriģinālpasakā “Kurbads senlatvju varonis” A. Lerhs-Puškaitis nav ielicis savas fantāzijas, viņš tikai savirknējis 15 brīnumpasakas vienā garā stāstā un līdz ar to radījis episku prozas darbu, kas sakņojas tautas mutvārdu kultūrā un atspoguļo cerību, ka labais vienmēr uzveiks nelabo.

Liepājas teātra akrtišu kopas "Atštaukas" dalībnieces ir jautras, aktīvas un atraktīvas, līdz ar to, viņām raksturīgas ir visas tās dziesmas, kurās var gan pašas uzdancot, gan klausītājus līdzi dancināt. Tā kā Liepājā pūš tik daudz un dažādi vēji, 13 sievas sanākušas kopā, lai ielūkotos tautas mantojumā, apgūtu to un nodotu tālāk.

Džūkstes Pasaku muzejs gaidīs gan mazus, gan lielus apmeklētājus jaukai, izzinošai un jautrai laika pavadīšanai.

Autobraucēju zināšanai Džūkstes Pasaku muzejā var nokļūt braucot pa Tukuma-Jelgavas šoseju (22 km) vai Rīgas-Liepājas šoseju (55 km) un Apšupes krustojumā pagriežoties Tukuma virzienā (4 km).
Ieeja pasākumā bez maksas.

Vairāk: e-pasts: dzpm@inbox.lv , mājas lapa: www.tukumamuzejs.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV