Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

ASV Kinoakadēmija uzņem jaunus biedrus

Easyget.lv, 02.07.2013. 11:42

Šogad Kinoakadēmija cer uzņemt par 100 biedriem vairāk nekā pērn
ASV Kinoakadēmija uzņem jaunus biedrus

ASV Kinoakadēmija (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences), kas ir atbildīga par ikgadējo “Oscar” balvu sadali un veic virkni citus ar kino mantojuma saglabāšanu un kino popularizēšanu saistītus pasākumus, ir publiskojusi industrijas profesionāļu un mākslinieku sarakstu, kam ir nosūtīts uzaicinājums pievienoties prestižajai organizācijai.

Šogad Kinoakadēmijai pievienoties uzaicināti 276 jauni biedri, kuru vidū ir gan aktieri, spēlfilmu un dokumentālo filmu režisori, scenāristi, montāžas meistari, producenti un citi ar kino jomu saistīti cilvēki. Tie, kuri uzaicinājumu pieņems, būs šī gada vienīgie ASV Kinoakadēmijas jaunpienācēji. Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā tika nosūtīti par 100 ielūgumiem mazāk nekā šogad. Parasti katru gadu organizācijā tiek uzņemti no 130 – 180 jauni biedri, proti, tie kuri uzaicinājumu pieņem. Kopējais Kinoakadēmijas biedru skaits patlaban pārsniedz sešus tūkstošus, jo biedru skaits nepārtraukti mainās, daļai biedru aizejot mūžībā vai pametot organizāciju, un vietā stājoties jaunpienācējiem.

Lai arī saraksts ir iespaidīgs, starp jaunajiem biedriem jāmin tādi talanti kā Džozefs Gordons Levits, Mila Jovoviča, Denijs Treho, Dženifera Lopesa, Kriss Takers, Džeisons Beitmens, Džūlija Delpi un daudzi citi. Režisore, scenāriste un aktrise Džūlija Delpi šonedēļ uz Latvijas kinoekrāniem būs redzama romantiskā filmā “Pirms pusnakts” (“Before Midnight”), ar kuru tiek noslēgta režisora Ričarda Linkleitera triloģija par attiecībām starp vīrieti un sievieti. Pirmās divas daļas - „Pirms saullēkta" (1995) un „Pirms saulrieta" (2004) - nu ir kļuvušas par neatkarīgā kino klasiku. Džūlija Delpi šajā filmā ne tikai izpilda titullomu, bet ir arī scenārija līdzautore.

Foto: Kadrs no filmas “Pirms pusnakts”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV