Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Mākslas festivāls "Survival Kit" meklē brīvprātīgos

Easyget.lv, 02.07.2013. 11:51

Tuvojoties starptautiskajam mākslas festivālam „Survival Kit 5”, kas šogad norisināsies no 5. līdz 15. septembrim Rīgā, Laikmetīgās mākslas centrs (LMC) aicina pieteikties brīvprātīgos, kam interesē aizraujošs darbs mākslas notikuma organizēšanā un vadīšanā.

Pietiekties iespējams līdz 19. jūlijam, rakstot projekta koordinatorei, Lāsmai Zariņai uz adresi festivalsurvivalkit@gmail.com ar norādi „Survival Kit 5 brīvprātīgais”, pielikumā pievienojot savu CV un norādot vēlamo darbības jomu.

„Festivāls „Survival Kit” ir vērienīgākais laikmetīgās mākslas notikums Latvijā, tādēļ ik gadu svarīga, pat izšķirīga loma festivāla radīšanā ir brīvprātīgo atbalsts. Mēs meklējam entuziastus, kas palīdzētu ar izstādes iekārtošanu un uzraudzīšanu, festivāla dokumentēšanu, koncertu, performanču un notikumu organizēšanu. Intensīvs darbs ar māksliniekiem un festivāla radošo komandu ir laba prakse tiem, kas vēlas redzēt, kā top mākslas festivāls, un plāno nākotnē darboties šajā nozarē.” komentē festivāla organizatori.

Darbam festivāla ietvaros nepieciešami šādi palīgi:

Organizatoru un mākslinieku asistenti

Asistents būs labā roka „Survival Kit” organizatoriem. Darba pienākumos ietilpst uzdevumi no palīdzēšanas festivāla sabiedrisko attiecību vadītājai, tekstu un interviju rakstīšanas, festivāla informācijas atjaunināšanas internetā, līdz dokumentu kopēšanai, nogādāšanai nepieciešamajā gala mērķī, asistēšanai latviešu māksliniekiem, ārvalstu mākslinieku sagaidīšanai lidostā, pavadīšana pilsētā, utt. Asistentam jābūt komunikablam, uzticamam, ar augstu atbildības sajūtu, jāspēj ātri reaģēt dažādās situācijās, noderēs svešvalodu zināšanas.

Izstāžu uzraugi, gidi

Izstādes uzraugs-gids būs atbildīgs par kādu no telpām, kurā notiks izstāde. Pienākumos ietilpst kārtības uzturēšana un mākslas darbu uzraudzīšana, asistēšana māksliniekiem vajadzības gadījumā, kā arī apmeklētāju iepazīstināšana ar konkrēto mākslas projektu. Izstādes uzraugiem-gidiem būs labi jāpārzina visa festivāla programma, lai varētu par to informēt festivāla apmeklētājus. Vēlamas latviešu, angļu un krievu valodas zināšanas. Iespēja palīdzēt arī pusslodzē un kopā ar draugu/draudzeni.

Pasākuma iemūžinātāji - fotogrāfi/operatori

Nepieciešami cilvēki, kam patīk tvert mirkļus. Festivāla ietvaros norisināsies daudz pasākumu, kurus nepieciešams iemūžināt foto vai video formātā.

No 5. līdz 15. septembrim Laikmetīgās mākslas centrs (LMC) rīkos jau piekto starptautisko festivālu „Survival Kit”, kurā piedalīsies vairāk nekā 50 mākslinieku no četrpadsmit Eiropas valstīm, kā arī ASV un Kanādas. Vērienīgo izstādi, kas šogad būs apskatāma vienā no Rīgas aktīvākajām apkaimēm – Avotos, Lāčplēša ielā 60, papildinās koncerti, performances, mākslinieku prezentācijas un divu dienu simpozijs ar starptautiskiem ekspertiem „Ad marginem. Māksla un kultūra institucionālajās un teritoriālajās perifērijās”.

„Survival Kit 5” pievēršas lēnajai revolūcijai, kas aktualizējusi marginalitāti, apvēršot spēka pozīcijas un apšaubot centra dominanci. Tā ir nehierarhiska kustība, kas izaugusi no indivīdu nepieciešamības un attīsta tiešās demokrātijas tradīcijas, savus domubiedrus aicinot nebaidīties gribēt to, ko viņi vēlas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV