Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LTV piedāvā filmu par leģendārajām „Tour de France” sacensībām

Easyget.lv, 03.07.2013. 13:39

Laikā, kad norisinās simtās „Tour de France” sacensības, LTV7 skatītājiem dāvā iespēju pirmajiem Latvijā novērtēt 2013. gada filmu par slaveno riteņbraukšanas cīņu. Dokumentālā filma „Tour de France – leģenda” izseko 110 gadus ilgajai sacensību vēsturei, aptverot dažādus vēstures posmus.
LTV piedāvā filmu par leģendārajām „Tour de France” sacensībām

Ievērojamais franču filozofs Rolāns Barts vienu no Francijas atpazīšanas zīmēm - „Tour de France” riteņbraukšanas sacensības – reiz nosaucis par episkām. Jau vairāk nekā simts gadu leģendārā cīņa par ātrākā un izturīgākā riteņbraucēja titulu kļuvusi par sinonīmu pārcilvēciskām spējām un izturībai. Jaunajā Francijas dokumentālajā filmā „Tour de France – leģenda” šī simbola 110 gadus ilgā vēsture atklāsies ne tikai sportisko triumfu, sakāvju un skandālu gaismā, bet arī 20.gadsmita vēstures kontekstā.

„”Tour de France” 110 gados kļuvis par cilvēka izturības simbolu, jo sākotnēji sportisti sacensībās nobraukuši pat 400 kilometru dienā 24 dienas bez atpūtas. Mūsdienās brauciens ir modernizējies, taču joprojām saglabā leģendas statusu, izraisa milzīgu publikas interesi un riteņbraucējiem nozīmē augstāko mērķtiecības un izturības pārbaudi,” stāsta bijušais riteņbraucējs, Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Igo Japiņš.

Slavenās sacensības, kas kļuvušas par visas pasaules uzmanības vērtu sporta parādību, caurauž gan cīņasspars un uzvaras, gan traģēdijas un dopinga pārkāpumi. Par „Tour de France” kāpumiem un kritumiem skatītāji varēs pārliecināties ceturtdienās, 4. jūlijā pulksten 21.05 un 11. jūlijā pulksten 21.00.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV