Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Indras Reinholdes kamerbalets gūst skatītāju atzinību Parīzē

Easyget.lv, 03.07.2013. 18:29

Jūnija beigās "Indras Reinholdes kamerbalets" piedalījās Parīzes Starptautiskajā laikmetīgās & urbānās dejas horeogrāfijas konkursā Cirque d'Hiver teātrī.

Konkursa atlases kārtā, piedaloties kandidātiem no divdesmit vienas valsts, Kamerbalets ar kompozīciju "Gaisma un pelni" izcīnīja tiesības piedalīties finālā. Kamerbaleta uzstāšanās guva ievērojamu publikas atzinību, un pēc godalgoto vietu nosaukšanas (pirmās trīs vietas ieguva deju kompānijas no Francijas, Lielbritānijas un Beļģijas) žūrija publiski atzīmēja Kamerbaleta izteiksmīgo sniegumu, veltot atzinīgus vārdus gan horeogrāfei, gan dejotājiem.

„Šis bija nozīmīgs notikums Kamerbaleta dzīvē, jo pirmo reizi uzstājāmies ārpus Latvijas robežām. Turklāt šādā starptautiskā pasākumā mums bija lieliska iespēja gan parādīt savu dejas mākslu plašam skatītāju lokam, gan arī pašiem saprast, kā tad mēs – Latvijas dejotāji – iederamies Eiropas kontekstā. Iepriecināja tas, ka nepalikām nepamanīti un ieguvām gan publikas ievērību, gan atzinīgus vārdus no žūrijas puses. Vēlāk žūrijas locekļi mums izstāstīja, ka Kamerbaletam pietrūcis pavisam neliels punktu skaits, lai iekļūtu godalgoto vietu vidū. Tātad divpadsmit grupu konkurencē – ceturtā vieta, kas nav slikts rezultāts, ņemot vērā, ka finālā piedalījās tiešām spēcīgi dejotāji no Spānijas, Francijas, Beļģijas un Lielbritānijas.

Mājās atgriezāmies iedvesmoti un esam gatavi ar pilnu enerģiju ķerties klāt jaunajam iestudējumam – izrādei „Gulbja dziesma”, kuras pirmizrāde gaidāma rudenī. Šoreiz izrāde taps starptautiska laikmetīgā baleta projekta „Borderless” ietvaros, piedaloties trīs viesmāksliniekiem – dejotājiem no Spānijas, Meksikas un Dienvidkorejas. Tātad mūsu ceļš starptautisku sakaru paplašināšanā tiks turpināts,” norāda horeogrāfe Indra Reinholde.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV