Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Dziesmu un deju svētku programma 4. jūlijā

Easyget.lv, 04.07.2013. 09:28

4. jūlijā – kokļu mūzikas koncerts, pūtēju orķestru koncerti Rīgas baznīcās, vokālo ansambļu sakrālās mūzikas koncerts "Latviešu psalmu dziedājumi", deju lieluzveduma "Tēvu laipas" ģenerālmēģinājums-koncerts, vokālo ansambļu mūzikas koncerts "Putns ar zīda asti", Saieta nams

Ceturtdien, 4. jūlijā, plkst. 19:00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks kokļu mūzikas koncerts, no plkst. 19.00 Rīgas baznīcās koncertēs pūtēju orķestri, plkst. 20.00 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā notiks vokālo ansambļu sakrālās mūzikas koncerts "Latviešu psalmu dziedājumi", plkst. 22.00 Daugavas stadionā deju lieluzveduma "Tēvu laipas" ģenerālmēģinājums-koncerts, plkst. 23.00 Doma dārzā – vokālo ansambļu mūzikas koncerts "Putns ar zīda asti", bet no plkst. 19.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā darbosies Saieta nams, informē dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Kokļu mūzikas koncerts

Kokļu mūzikas koncertā piedalīsies Kokļu kopansamblis (52 ansambļi ar aptuveni 420 koklētājiem), Rīgas Doma skolas meiteņu koris, solisti Anastasija Hotuļina (oboja), Katrīna Kivleniece (saksofons), Latvīte Cirse (etnogrāfiskā kokle), Ivo Krūskops, Uģis Krūskops, Mikus Čavarts (sitaminstrumenti), Zane Šmite (vokāls), Andis Klučnieks (flauta), Ēriks Ešenvalds (sintezators), diriģenti Aira Birziņa, Ieva Mežgaile, Ilze Žvarte, Anda Eglīte, Iveta Tauriņa, Māra Vanaga, Andrejs Jansons, Valda Bagāta, Teiksma Jansone un Mārtiņš Ozoliņš. Koncerta pirmajā daļā skanēs latviešu tautasdziesmu apdares un latviešu komponistu oriģinālkompozīcijas, savukārt II daļā līdzās Uģa Prauliņa ciklam Saules gaita būs skatāms komponista Ērika Ešenvalda un horeogrāfes Olgas Žitluhinas uzvedums Saules taka, kurā koklētājiem pievienosies Mūsdienu kustību grupa Olgas Žitluhinas vadībā. Koncerta mākslinieciskā vadītāja – Māra Vanaga, režisore – Anna Jansone, skaņu režisors – Einārs Cintiņš, gaismu mākslinieks – Agris Galiņš.

“Jau izsenis kokles skaņa ir veldzējusi klausītāju sirdis. Nav brīnums, ka pamazām kokle ir izveidojusies par daudzstīgu instrumentu, ko šodien spēlē ansambļos, solo, kopā ar citiem instrumentiem. Līdz ar to arī kokles repertuārs jau sen pāraudzis tautas mūzikas sfēru, un tajā arvien nozīmīgāku vietu ieņem netradicionālas saskaņas, jauns instrumenta redzējums mūsdienu autoru oriģināldarbos. Kokļu mūzikas koncerta programma iezīmēs latviešu saules dainās apdziedātās saules: Sauli – gaismas nesēju pasaulē, dzīvības devēju, dzīvības, dabas, Dieva pasaules uzturētāju un sildītāju un Sauli kā laika rita iezīmētāju, gadalaiku, diennakts ritma nesēju un mūžības simbolu,” stāsta koncerta mākslinieciskā vadītāja Māra Vanaga.

Saieta nams

4. un 5. jūlijā no plkst. 19.00 Saieta namā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā uz kopā būšanu lustīgā noskaņā aicināti gan svētku dalībnieki, gan viesi. 4. jūlijā Saieta nama viesus priecēs bērnu tautas deju ansamblis Dzintariņš ar koncertprogrammu Dietin' dej' lieli, mazi, bērnu tautas deju ansambļi Zelta sietiņš un Teiksmiņa ar koncertprogrammu Mēs neapstāsimies, viesosies tautas deju kopa Purpuri no Somijas un deju grupa Jandali no Igaunijas, muzicēs grupa Dzelzs vilks & Jauno Jāņu orķestris un DJ Žanis. Saieta namā saimniekos Valters Krauze un Jana Kalniņa.

"Saieta nams gaidīs galvenokārt svētku dalībniekus, bet, protams, arī Rīgas viesus. Interesanti būs visiem, no pašiem mazākajiem līdz senioriem. Būs sadziedāšanās un danči, dažādas programmas un konkursi, ko vadīs Saieta nama saimnieki," sola projekta vadītāja Ilze Apsiņa.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV