Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Klajā nāk Filipa Dženkina grāmata "ASV vēsture"

Easyget.lv, 04.07.2013. 16:27

Apgāda "Jumava" vēsturisko grāmatu sēriju turpina izdevums par ASV vēsturi

Apgāds "Jumava" jau izdevis grāmatas "Vācijas vēsture" un "Somijas vēsture" sēriju turpina ar vērienīgu projektu "ASV vēsture", ko no angļu valodas tulkojis Jānis Zīders, informē apgāda "Jumava" pārstāve Maruta Bukleviča.

Grāmata būs aizraujošs un izglītojošs materiāls par ASV vēsturi visiem vēstures interesentiem. Filips Dženkins apskata svarīgākos notikumus Amerikas vēsturē no 15.gs. līdz pat mūsdienām. "ASV vēsture" ir autoritatīvs un bagātīgs Amerikas Savienoto Valstu vēstures izklāsts, kas aptver valsts politisko, sociālo, ekonomisko un kultūras attīstību. Jaunajā izdevumā F. Dženkins pievienojis jaunu nodaļu par starptautisko situāciju pēc 11.septembra notikumiem, vērtējot arī Irākas karu, 2004.gada prezidenta un 2006.gada kongresa vēlēšanas, kā arī pievēršoties nesenajām krīzes situācijām, piemēram, tai, ko izraisīja viesuļvētra "Katrīna".Grāmata sniedz koncentrētu vispārēju priekšstatu par valsts vēsturi, liekot pamatu turpmākiem pētījumiem un padziļinātai lasīšanai par atsevišķiem tematiem. Autors objektīvi analizē vēstures norises, sniedzot skaidrojumu, piemēram, par pilsoņu kara izcelšanās iemesliem. Tā kā autors ir vēstures un reliģijas pētījumu profesors, tad liela vieta grāmatā atvēlēta reliģisko strāvojumu izpētei Amerikā. Autors skaidro, ka reliģisko kustību un novirzienu izpētei ir liela nozīme, lai izprastu to ietekmi uz šodienas ASV politisko un sociālo attīstību, jo jau no pašiem pirmsākumiem valsts veidošanās process ir bijis saistīts gan ar reliģisko neiecietību, gan arī reliģisko toleranci. Grāmatai pievienotas tabulas un kartes.

Grāmata latviešu lasītājam varētu radīt labāku izpratni par ASV šodienas politiku un attīstības tendencēm. Arī tulkotāja un žurnāliste Ieva Lešinska ir atzinīgi novērtējusi grāmatas saturu un tulkojumu. Prezentācijā būs lieliska iespēja grāmatu iegādāties par īpaši izdevīgu cenu.

5. jūlijā Rīgas Latviešu Biedrības Kamīnzālē plkst.12:00 notiks prezentatīva diskusija par grāmatu "ASV vēsture". Sarīkojumā piedalīsies tulkotāja Ieva Lešinska, kas sīkāk pastāstīs par grāmatas aktualitāti un aicinās interesentus iesaistīties diskusijā. Viedokli par grāmatas aktualitāti izteiks vēsturnieki Inesis Feldmanis, Antonijs Zunda un pārstāvji no PBLA un ALA.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV