Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Izdots Maikla Mirollas romānu "Berlīne"

Easyget.lv, 05.07.2013. 10:28

Izdevniecība "Dienas Grāmata" laidusi klajā Maikla Mirollas romānu "Berlīne".
Izdots Maikla Mirollas romānu "Berlīne"

1989. gads, krīt Rietumu un Austrumu pasauli dalījušais Mūris. Filozofs Antonio Serratura dodas uz starptautisku konferenci Berlīnē, bet citā kontinentā kāds vīrs, vārdā Džūlio Kjaveta, siltumenerģētiķis un neatkarīgs cirkus mīms, kā rakstīts viņa pacienta kartē, atmostas no divus gadus ilga stupora. Ar viņa izbēgšanu no psihiatriskās slimnīcas aizsākas piedzīvojums, kurā pagātne savijas ar nākotni, un nāve tiek likta lietā, lai dīvainā transcendentālās filozofijas eksperimentā mainītu pasaules pamatus. Līdzīgi kā Kafka vai Italo Kalvino kanādiešu rakstnieks Maikls Mirolla jauc kopā reālo ar sirreālo, lai meklētu atbildi uz jautājumu, vai cilvēks var aizbēgt no sevis, cik lielu lomu mūsu apziņā spēlē vēsture un kurš no daudzajiem šķietamajiem “es” ir “īstāks”.

Kanādiešu rakstnieks Maikls Mirolla dzimis Itālijā, dzīvo Toronto. Viņa darbiem, romāniem, stāstiem, dzejai, lugām, scenārijiem, raksturīgs ļoti emocionāls, intensīvs vēstījums, kas drosmīgi tiecas pētīt dvēseles slēptākos nostūrus.

Grāmatu no angļu valodas tulkojis Jānis Elsbergs.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV