Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kura filma saņemtu “Oskaru”, ja Kinoakadēmijas balvas pasniegtu tagad?

Easyget.lv, 05.07.2013. 11:21

ASV Kinoakadēmijas balvu sadale notiek pavasarī, proti, februārī vai martā. Taču kurām šī gada filmām būtu spožākās izredzes saņemt labākās filmas godalgu, ja “Oskari” tiktu pasniegti vasarā?
Kura filma saņemtu “Oskaru”, ja Kinoakadēmijas balvas pasniegtu tagad?

2013.gads ir pusē, un vairāki ASV preses izdevumi un interneta portāli ir apkopojuši tās šī gada filmas, kas jau ir iznākušas vai iznāk vasarā un kuras noteikti sacenstos par gada labākās filmas titulu, ja tās pasniegtu tagad. Protams, pastāv iespēja, ka šīs filmas tiks nominētas prestižām godalgām rudenī un nākamā gada pavasarī, tostarp “Oscar” balvām, taču filmu veidotāju un studiju stratēģija un statistika pierāda, ka lielākoties par tām sacenšas filmas, kas uz ekrāniem iznāk gada otrajā pusē vai gada nogalē.

Vairāku kino ekspertu un kino izdevumu šī gada labāko filmu apkopojums un prognozes (daļai filmu nosaukumi latviešu valodā nav pieejami).

Par gada labākās filmas titulu sacenstos filmas “Ņujorkas ēnā” (“The Place Beyond The Pines”), “42”, “Mud”, “Izredzētie” (“The Bling Ring”), “To The Wonder”, “Pirms pusnakts” (“Before Midnight”), “Stoker” un “Much Ado About Nothing”. Konkurence starp šīm filmām ir nopietna, tomēr eksperti uzskata, ka labākās filmas titulu iegūtu režisora Ričarda Linkleitera filma “Pirms pusnakts”, ar kuru tiek noslēgta kino triloģija par attiecībām starp vīrieti un sievieti. Pirmās divas daļas - „Pirms saullēkta" (1995) un „Pirms saulrieta" (2004) - ir kļuvušas par neatkarīgā kino klasiku. Filma “Pirms pusnakts” uz Latvijas ekrāniem iznāk 5.jūlijā. Savukārt filmas scenārija autori, pēc kritiķu domām, noteikti būtu pelnījuši godalgu attiecīgajā kategorijā. Labākā aktiera cīņa varētu izvērsties starp filmas “Ņujorkas ēnā” zvaigzni Raienu Goslingu, Ītenu Houku filmā “Pirms pusnakts” un Metjū Makonehiju filmā “Mud”, bet labākās aktrises tituls pienāktos Megijai Smitai par lomu filmā “Kvartets” (“Quartet”), Džuliānai Mūrai par darbu lentē “What Maisie Knew” vai Andrejai Raizboro filmā “Shadow Dancer”.

Foto: Kadrs no filmas “Pirms pusnakts”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV