Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Foto: Dziesmu svētku gājiens

easyget.lv, 07.07.2013. 17:20

Foto no XXV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku un XV Deju svētku dalībnieku gājiena
Foto: Dziesmu svētku gājiens

Galerijas:

Kā ziņots, šodien Rīgā noslēgsies XXV Vispārējie latviešu Dziesmu svētki un XV Deju svētki, kas rīdziniekus un pilsētas viesus ar krāšņiem pasākumiem un bagātīgu notikumu programmu priecēja nedēļas garumā.

Svētku dalībnieki pēc gājiena dodas uz Mežaparku, kur plkst.19 sāksies vērienīgais svētku noslēguma koncerts "Līgo!". Šā gada svētku atslēgas vārdi ir "Līgo-Lai top". Vārds "Līgo" latviešu tautas apziņā ir pārtapšanas, garīgas un fiziskas attīrīšanās, auglības un, pats galvenais - gaismas (saules) pavadīšanas un sagaidīšanas rituāls. Tas Mežaparkā izskanēs varenā kopkorī, kurā piedalīsies 240 jauktie, 79 sieviešu, 28 vīru, 42 senioru un 26 diasporas kori, kuri kopā veidos vairāk nekā 15 400 cilvēku lielu dziedātāju sastāvu. Noslēguma koncertā piedalīsies arī apmēram 700 dejotāju un 1200 pūtēju orķestru mūziķu.

Pēc noslēguma koncerta no plkts.23 Mežaparka Lielajā estrādē sāksies un līdz pat rīta gaismai ilgs sadziedāšanās pasākums, kas būs bezmaksas pasākums, tādēļ tajā aicināts piedalīties ikviens interesents. Sadziedāšanās daļa sāksies ar komponista Raimonda Paula dziesmu "Manai Dzimtenei", kas noslēguma koncerta repertuārā šoreiz netika iekļauta. Ikreiz Dziesmu svētkiem izskanot, kori un klausītāji turpina sadziedāšanos, spontāni izvēloties gan tautas dziesmas, gan ziņģes, tāpēc noslēguma koncerta izskaņā kopā ar 13 000 dziedātāju ikviens varēs izdziedāties no sirds.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV