Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

LTV piemin leģendāro kinooperatoru Gvido Skulti

Easyget.lv, 08.07.2013. 10:18

Pieminot mūžībā aizgājušo izcilo kinooperatoru Gvido Skulti, trešdien, 10. jūlijā, pulksten 21.20, LTV1 demonstrēs Rīgas Kinostudijas mākslas filmu „Agrā rūsa”, kurā iemūžināts viņa veikums. Saistībā ar šo notikumu LTV1 programmā plānotas izmaiņas.

Kinooperators Gvido Skulte atstājis sava talanta apliecinājumu izcilajās latviešu kinofilmās „Agrā rūsa”, „Ezera sonāte”, „Ceplis”, „Zītaru dzimta” un citās, kā arī piedalījies jaunāko lielāko kino projektu – „Rīgas sargi”, „Rūdolfa mantojums” un „Sapņu komanda 1935” - veidošanā. Ražīgajā darba mūžā viņš bijis operators vairāk nekā 40 mākslas filmām un par savu darbu novērtēts ar dažādiem apbalvojumiem.

Kinorežisora Gunāra Cilinska 1979. gada filma „Agrā rūsa” ir viens no Gvido Skultes talanta spožākajiem mantojumiem Latvijas kinematogrāfā. Pēc rakstnieces Elīnas Zālītes populārā romāna motīviem uzņemtās filmas centrā ir jaunas sievietes tiekšanās pēc labākas dzīves, mīlestības pārdzīvojumi un vilšanās. Leģendārajā kinodarbā filmējušies aktieri Regīna Krilavičūte, Ivars Kalniņš, Oļģerts Dunkers, Gunārs Cilinskis, Dina Kuple, Aigars Vilims un citi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV