Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Giljermo Del Toro gatavojas uzņemt “Frankenšteinu”

Easyget.lv, 08.07.2013. 11:51

Režisors, producents un scenārists Giljermo Del Toro gatavojas drīzumā atsākt darbu pie filmas par Frankenšteinu.
Giljermo Del Toro gatavojas uzņemt “Frankenšteinu”

Del Toro, kura kontā ir tādas filmas kā “Pāna labirints”, “Ellespuika”, “Pacific Rim: Uzbrukums Zemei” un citi darbi, pie “Frankenšteina” projekta strādā jau vairākus gadus, 2009.gadā pat uzņemot proves ar godalgotās filmas “Pāna labirints” aktieri Dagu Džounsu slavenā radījuma lomā. Lai arī projekta tālāka attīstība vairākas reizes ir atcelta, tiek plānots, ka drīzumā darbs pie tā atsāksies.

Britu laikrakstam “The Daily Telegraph” Del Toro apstiprināja, ka projekts tiks atdzīvināts un atklāja, ka galvenajā lomā vēlas redzēt aktieri Benediktu Kamberbeču, BBC seriāla “Šerloks”, jaunākā “Zvaigžņu ceļa” un gada nogalē gaidāmās “Hobita” filmas zvaigzni. Starp citu, Kamberbečam nav sveša nedz paša Frankenšteina, nedz Dr.Viktora loma, jo viņš ir spēlējis abus varoņus teātra iestudējumā Londonā, kuru režisēja godalgotais Denijs Boils.

Stāsts par Frankešteinu ir ekranizēts vairākos desmitos kino un TV projektu, kā arī nākamgad uz ekrāniem iznāks divas filmas, kas balstītas uz Mērijas Šellijas klasiskā romāna motīviem - “Es, Frankenšteins” (“I, Frankenstein”) ar Āronu Ekhārtu titullomā, kā arī projekts bez apstiprināta nosaukuma, kurā galveno lomu spēlēs “Harija Potera” centrālā zvaigzne Daniels Redklifs. Savukārt Giljermo Del Toro jaunākā filma, fantastikas piedzīvojumu trilleris “Pacific Rim: Uzbrukums Zemei” (“Pacific Rim”) uz Latvijas ekrāniem vienlaikus ar ASV pirmizrādi un citām valstīm iznāk šonedēļ. “Pacific Rim: Uzbrukums Zemei” ir 3D fantastikas filma, kurā attēlota cilvēces cīņa ar milzu radījumiem, kas uzrodas no Klusā okeāna dzīlēm un iznīcina pilsētas.

Foto: Giljermo Del Toro. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV