Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Jūrkalnē norit starptautisks mākslas plenērs

Easyget.lv, 09.07.2013. 13:56

Šogad jau tradicionāli jūlija mēneša pirmajās desmit dienās Jūrkalnē notiek starptautisks mākslas plenērs, kas šoreiz tiek veltīts suitu tematikai. Plenērs noslēgsies 10. jūlijā, kad tiks atklātas izstādes Jūrkalnes krodziņos, kā arī vides objekts Gudeniekos.
Jūrkalnē norit starptautisks mākslas plenērs

Jūrkalnes plenērs aizsākās 2010. gadā, kad mūziķis un mākslinieks Igo ar Jūrkalnes pašvaldības atbalstu organizēja pirmo mākslas plenēru. Šogad tā īstenošanā ir iesaistījušās arī Ventspils, Kuldīgas un Alsungas novadu pašvaldības, kā arī Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Šogad Jūrkalnes plenērā piedalās Didzis Grodzs, Ingrīda Pičukāne, Ieva Caruka, Ieva Sara Breikša, Velga Jansone, Ilze Dūdiņa, Ivars Miķelsons, Valentino Dilginas, Dovile Kvekšaite un Saule Zelnite.

Mākslinieki tika iepazīstināti ar vēsturisko Suitu novadu – Jūrkalnes, Alsungas un Gudenieku vēsturi, kultūru, tradīcijām un skaistākajām ainavām. Suitu kultūra, tāpat kā Jūrkalnes daba, ir spēcīgi ietekmējusi plenēra dalībnieku radītos darbus.

Plenēra ietvaros 5. jūlijā Jūrkalnes Ugunspļavā notika arī bērnu plenērs, kur jaunieši no Ventspils, Alsungas, Kuldīgas un Skrundas novada piedalījās mākslinieku vadītās radošajās darbnīcās, apgūstot grafikas, tēlniecības, stikla mākslas, metālapstrādes un tekstila pamatus.

10. jūlijā tiks atklātas plenēra darbu izstādes Jūrkalnes krogos – plkst. 12.00 krodziņā “Rīva”, plkst. 13.00 “Pilsberģu krogā” un plkst. 14.00 “Zaķu krogā”. Savukārt plkst. 15.30 Gudenieku pagasta mājās “Kalniņi” pie ceļu Gudenieku - Ēdoles, Alsungas – Ķikuri krustojuma tiks prezentēts jauns vides objekts – plenēra laikā radītā Suitu tikšanās vieta. Plenēra atklāšanas noslēgums iecerēts plkst.18.00 viesu namā “Imantas” Jūrkalnes pagastā Labragā.

Foto: Jūrkalnes mākslas plenērs. Foto © Didzis Grodzs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV