Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Totaldobže mākslas centrā šonedēļ

Easyget.lv, 09.07.2013. 17:35

Šonedēļ Totaldobže mākslas centrs piedāvā kārtējo tango vakaru un projekta “Melnie Caurumi” improvizāciju, piedaloties sešiem dažādiem mūziķiem, informē Totaldobže mākslas centra vadītājs Kaspars Lielgalvis.

Otrdien, 9. jūlijā, Totaldobže mākslas centrā atgriežas tango nuevo pasniedzējs un DJ Aigars Stirna. Nodarbība dažāda līmeņa dejotājiem sāksies 19.00 un tūlīt pēc nodarbības 20.30 – tango nuevo milonga. Milonga ir dejas vakars tiem, kuri dejo tango, lai gan to apmeklēt aicināti arī tie, kas vēl tikai domā uzsākt mācīties. Ja būs silts vakars, dejas notiks uz terase. Ieejas maksa par vienu nodarbību – 4 LVL, abonoments vienam mēnesim – 10 LVL, milonga – 2 LVL.

Ceturtdien, 11. jūlijā, notiks Melnā cauruma improvizācija, kurā piedalīsies Siegfried [FR] (čells), Ilze Gagaine (vijole), Ieva Supjeva (flauta), Linda Leimane (elektroakustiskā mūzika), Edgars Mākens (sintezators) un Krists Aankovskis (skaņu ieraksti).

Siegfried ir franču džeza mūziķis, kurš iesaistās visdažādākajos muzikālajos projektos, vienmēr meklējot jaunus izaicinājumus. Siegfried uzstājas bieži, Francijā un ārpus tās dažādās “eksotiskās” valstīs, piemēram Malaizijā, Ukrainā, Latvijā uc. Viņa uzstāšanās katrreiz ir unikāla, pat sekojot vienai tēmai Siegfried vienmēr improvizē. Viņa instrumenti ir sintezators un čells. Šoreiz viņš uzstāsies ar čellu, kura skaņas tiks apstrādātas ar “loop” un citu efektu aparātiem. Siegfried uzstājas gan kopā ar džeza profesionāļiem, gan underground mūzikas scēnas pārstāvjiem, gan solo. Viņa mērķis nav kļūt slavenam, bet realizēt sevi mūzikā. Pirms diviem gadiem Siegfried uzstājās Kaņepes Kultūras centrā teātra festivāla “Homo Novus” atklāšanā –

Ilze Gagine ir akadēmiskās mūzikas pārstāve. Viņas improvizācija, spēlējot vijoli Spoken Word improvizācijā, kas notika Totaldobže mākslas centrā 7. jūnijā lieliski papildināja 4 citu mūziķu un 3 dzejnieku sniegumu šajā vakarā. Ilze piedalījās arī multimediālā performancē “Portāls”, ko iestudēja amerikāņu komponists Richard Cameron-Wolf 2012. gada “Baltajā Naktī” topošajā multifunkcionālajā koncertzālē.

Ieva Supjeva improvizācijā iesaistīsies, spēlējot flautu.

Linda Leimane ir topoša akadēmiskās mūzikas komponiste, kas šogad ir saņēmusi Bakalaura grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie komponista Rolanda Kronlaka. Linda mērķtiecīgi padziļina savu saistību ar laikmetīgo mūziku, radot skaņdarbus gan korim, gan klavierēm, gan elektroniskajai mūzikai, kā arī sadarbojoties ar citu disciplīnu pārstāvjiem.

Edgars Mākens ir pazīstams kā grupu “Gaujarts” un “Manta” vokālists un spēlē gan uz ģitāras, gan taustiņinstrumentiem. Pagāšnedēļ notikušajā Spoken Word improvizācijā divatā kopā ar dzejnieci Ingu Gaili, Edgars kārtējo reizi sevi apliecināja kā īpaši jūtīgu pianistu, kurš viegli veido kā izcili smalkas harmonijas, tā arī disharmonijas, veikli manipulējot ar tām, nemanāmi aizved klausītājus emocionālā iztēles ceļojumā.

Krists Zankovskis, viens no performanču apvienības “Totaldobže” dibinātājiem un dalībniekiem (2000-2003), pēdējo desmit gadu laikā ir kļuvis par autodidaktu mūzikā, gan pats veidojot dažādus muzikālus projektus, gan pieslēdzoties tiem kā viesmūziķis, izmantojot sintezātorus un elektroniku. Krists iesaistīsies improvizācijā ar saviem skaņu ierakstiem, ko viņš veicis pilsētvidē gan Parīzē, gan Rīgā un citur.

Sākums plkst. 21:00 (precīzi laikā). Improvizācija 2 daļās, vienas daļas garums – aptuveni 30 min. Ieeja – 3 LVL vai 5 dobžiki. Projektu atbalsta VKKF.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV