Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Trešdienu vakaros Esplanādē būs skatāmas Eiropas filmas

Easyget.lv, 10.07.2013. 09:32 | komentāri (1)

Jau šovakar, 10.jūlijā, plkst.21:00 ar filmas „Dokumentālists” bezmaksas seansu radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 tiks uzsākti Lattelecom filmu vakari, kas norisināsies katru trešdienu, piedāvājot skatītājiem noskatīties Eiropas labākās filmas
Trešdienu vakaros Esplanādē būs skatāmas Eiropas filmas

Kā cikla atklāšanas filma ir izvēlēta Eiropā popularitāti guvusī latviešu režisora I.Zviedra filma „Dokumentālists” - savdabīgs cilvēku attiecību portretējums, kura centrā ir dokumentālās filmas režisors un viņa varone - vientuļniece Inta.

Pirms filmas ievadvārdus teiks kinokritiķe Daira Āboliņa, pastāstot par šīs filmas māksliniecisko fenomenu, kā arī iepazīsties klātienē ar filmas autoriem - Ivaru Zviedri un Inesi Kļavu, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

Turpmākajos kino vakaros radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 tiks demonstrētas dažādas Eiropas valstu filmas - tās būs populāras, atzītu Eiropas režisoru veidotas filmas, pārstāvot visplašāko žanru klāstu - drāmas, melodrāmas un komēdijas -, tādejādi ļaujot iepazīt daudzveidīgo Eiropas kino pieredzi, un kopīgi gatavojoties pēc gada Rīgā gaidāmajai Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijai. Lattelecom filmu vakaru kino izlasi veido kinokritiķes Dita Rietuma un Daira Āboliņa. Savukārt sestdienu vakaros radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 tiks rādītas latviešu kinofilmas.

Radoši informatīvā telpa Esplanāde 2014 vasaras garumā ir vieta koncertiem, izrādēm, diskusijām un radošajām darbnīcām. Esplanāde 2014 ir nodibinājuma Rīga 2014 atvērtais birojs un vienlaikus jauna tikšanās vieta pilsētā, kur izvietota Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītava, Rīga 2014 informācijas centrs, apmeklētāju ērtībai kafejnīca, apzaļumota terase, kā arī Rīga 2014 partnera Lattelecom nodrošinātais bezmaksas wi-fi internets un brīvpieejas datori. Radoši informatīvajā telpa tapusi pēc arhitekta Austra Mailīša projekta, ko īstenojuši būvnieki „Ramirent”.

Esplanāde 2014 strādā katru dienu no pl.12.00 līdz pl.20.14 (vai līdz pasākuma beigām). Visi pasākumi radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 bezmaksas.

Plašāka informācija un tuvāko pasākumu programma kultūras portālā www.riga2014.org

Foto: Kadrs no filmas "Dokumentālists". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV