Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kalnciema kvartāls atjauno brīvdabas kino vakarus

Easyget.lv, 10.07.2013. 13:18

Kalnciema kvartāls sadarbībā ar Lattelecom turpina pagājušajā gadā veiksmīgi uzsākto brīvdabas kino pasākumu ciklu „Platekrāna vakari” @Kalnciemaiela via Lattelecom TV.
Kalnciema kvartāls atjauno brīvdabas kino vakarus

No 12. jūlija piektdienu vakaros brīvdabas seansos tiks straumētas filmas un koncerti no Lattelecom Televīzijas Videonomas, informē Kalnciema kvartāla pārstāve Una Meiberga.

Šogad sadarbībā ar kino kritiķi Ditu Rietumu izveidota filmu kolekcija „Spurainā Holivuda”, kurā no Lattelecom filmu nomas Kalnciema kvartālā tiks piedāvātas filmas, kurās iezīmējas gan spilgts, oriģināls režisora rokraksts, gan sava veida dumpīgums un “spurainība”, gan arī netradicionāla pieeja šķietami tradicionāliem žanriem.

Vairums no Kalnciema kvartālā demonstrēto filmu režisoriem ir ierakstījuši paliekošas pēdas pasaules kino vēsturē un piedāvā oriģinālu skatījumu uz šķietami tradicionāliem kino žanriem. Piemēram, amerikāņu režisora Stīvena Soderberga filma „Blakusefekts”, kas atklās Kalnciema kvartāla vasaras kinovakaru sēriju, šogad piedzīvoja pirmizrādi vienā no nozīmīgākajiem pasaules festivāliem – Berlīnes starptautiskajā festivālā, ir ne tikai darbs trillera žanrā, bet arī veltījums vienam no trillera žanra pamatlicējiem – Alfredam Hičkokam. Šis fakts netraucē režisoram apvienot izcilus aktierus – Džūdu Lovu, Rūniju Maru, Ketrīnu Zetu Džounsu un runāt arī par atkarību problemātiku.

Izcilā amerikāņu režisora Tima Bērtona filma „Frankenkrancis” piedāvā šķietami netradicionālu skatījumu uz to, kādai jābūt “bērnu auditorijai domātai filmai” (krāsainai, optmiskai, mīļai un pūkainai….). „Frankenkrancis” ir absolūti pretēja – melnbalta, šķietami drūma un melnā humora piestrāvota. Tā vienlaikus ir veltījums paša Tima Bērtona agrīnajam darbam – īsmetrāžas filmiņai par mirušu un atdzīvinātu sunīti, gan arī šausmu filmu klasikai.

Līdzīgs izaicinājuma un spurainības efekts iezīmējas arī pārējās filmās, ko paredzēts izrādīt 10 Lattelecom filmu vakaros Kalnciema kvartālā. Programmā būs gan Kventina Tranatīno „Bēdīgi slavenie mērgļi”, gan paradoksālā autsaideru drāma „Optimista stāsts”, gan aktiera Bena Afleka režisētais un oskarotais darbs „Argo” – dokumentālos faktos balstīta vēsturiskā drāma u.c. filmas.

Pēc filmas vakara turpinājumā būs iespēja skatīties un klausīties populāru grupu koncertierakstus.

12. jūlija programma:

  • 20.00 „Blakusefekts” / Side Effects (2013), rež. Stīvens Soderbergs. Ar Rūniju Maru, Džūdu Lovu, Katerīnu Zetu - Džounsu un Čeningu Teitemu, 106 min.
  • Ditas Rietuma ievadvārdi par filmu.
  • 22.00 James Blake - Live At Pitchfork Paris Festival koncerta ieraksts.

Pasākuma laikā darbosies kafejnīca. Ieeja bez maksas. Sekojiet līdzi aktuālajai informācijai: www.kalnciemaiela.lv!

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV