Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Daugavpils Marka Rotko mākslas centru kopš atklāšanas apmeklējuši vairāk nekā 22 tūkst. interesentu

Easyget.lv, 10.07.2013. 16:40

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra (DMRMC) sniegtie statistikas dati liecina, ka objektu kopš tā atklāšanas 24. aprīlī līdz 1. jūlijam apmeklējuši 22 388 interesenti.
Daugavpils Marka Rotko mākslas centru kopš atklāšanas apmeklējuši vairāk nekā 22 tūkst. interesentu

Laika posmā no 24. līdz 30. aprīlim, uzreiz pēc DMRMC atklāšanas, tajā iegriezušies 2000 apmeklētāju. Apkopotie dati liecina, ka DMRMC apmeklētāji aplūkoja ne vien ekspozīcijas, bet arī izmantoja citus sniegtos pakalpojumus: izmantoja rezidences, konferenču sektoru u.c. Pavisam šos pakalpojumus izmantojuši 1647 cilvēki.

DMRMC ir daudzfunkcionāls laikmetīgās mākslas komplekss, kultūras un izglītības centrs Arsenāla ēkā Daugavpils cietoksnī. Turklāt tā ir vienīgā vieta Austrumeiropā, kur var iepazīties ar pasaulē slavenā mākslinieka, abstraktā ekspresionisma pamatlicēja Marka Rotko oriģināldarbiem. Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs piedāvā aplūkot vairākas patstāvīgās un mainīgās ekspozīcijas, kas izvietotas 2000 m² platībā. Patstāvīgās ekspozīcijas veido Marka Rotko darbu oriģināli un reprodukcijas, digitālā ekspozīcija par mākslinieka dzīvi un daiļradi, kā arī kultūrvēsturiskās ekspozīcijas. Mainīgās ekspozīcijas - Latvijas, Eiropas un pasaules mākslinieku darbu izstādes. Centrā ir iespēja izmantot mākslinieku studiju-rezidenču, semināru un konferenču, sarīkojumu telpas, kā arī iesaistīties tur organizētajos pasākumos.

DMRMC iegriezušies ne tikai iekšzemes, bet arī ārvalstu ceļotāji, tostarp, no Holandes, Krievijas, Vācijas, Austrālijas, Kanādas, Somijas, Lietuvas, Francijas, Ukrainas, Itālijas, Japānas, Čehijas, Lielbritānijas, ASV, Izraēlas, Baltkrievijas, Šveices, Spānijas, Bulgārijas un Polijas.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV