Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Komiksu žurnāls kuš! izsludina komiksu konkursu

Easyget.lv, 11.07.2013. 12:39

Komiksu žurnāls kuš! sadarbībā ar Beļģijas Karalistes vēstniecību Latvijā izsludina Komiksu konkursu 2013, kurā piedalīties aicināti gan profesionāli un pieredzējuši komiksu mākslinieki, gan zīmēšanas amatieri, mākslas studenti un jauni talanti – visi, kuri ir vismaz 16 gadus veci un kurus interesē vizuālu stāstu stāstīšana pieaugušiem lasītājiem, informē David Schilter.

Konkurss tiek rīkots Beļģijas nedēļas Rīgā ietvaros, kas norisināsies no 2013. gada 14. – 24. novembrim. Konkurss notiks pirmo reizi, ar mērķi veicināt Latvijas mākslinieku radošo darbību vizuālās mākslas medija – komiksa jomā. 

Latvijā komiksi jeb grafiskie stāsti secīgu attēlu formā pieaugušo auditorijai arvien ir reta parādība, savukārt Beļģijā komikss ir populāra un pašsaprotama vizuālās mākslas forma ar stiprām tradīcijām. Kopš 2007. gada komiksu žurnāls kuš! iepazīstina Latvijas lasītājus ar alternatīvo jeb māksliniecisko komiksu kultūru, četras reizes gadā izdodot komiksu īsstāstu krājumus, rīkojot izstādes, meistardarbnīcas un piedaloties starptautiskos festivālos.

„Izsludinot konkursu mēs vēlamies gan novērtēt jau esošo komiksu autoru veikumu, gan atklāt jaunus talantus. Aicinām autorus eksperimentēt ar komiksa mediju un konkursa tēmu „Briseles kāposti”, un meklēt dažnedažādus risinājumus. Ceram, ka konkurss kļūs par ikgadēju notikumu, veidojot mākslinieciski kvalitatīvu komiksu kultūras vidi Latvijā.” par konkursa ieceri stāsta komiksu žurnāla kuš! veidotāji.

Lai piedalītos konkursā, autoriem jārada komikss – vizuāls stāsts secīgu attēlu formā – apjomā no 1 līdz 4 lappusēm, latviešu valodā par tēmu „Briseles kāposti”. Komiksa žanrs, darba tehnika, stils, krāsu skaits netiek ierobežots.

Konkursa darbu iesniegšanas termiņš ir 2013. gada 1. oktobris. Sīkāk par noteikumiem var uzzināt konkursa nolikumā un www.komikss.lv/konkurss

Trim labāko darbu autoriem paredzētas naudas un materiālas balvas. 1. vietai – 500 LVL no Beļģijas Vēstniecības Latvijā, 2.vietai – 200 LVL no Beļģijas-Luksemburgas-Latvijas tirdzniecības kameras un materiālās balvas no grafikas dizaina studijas HungryLab, izdevniecības Zvaigzne ABC, komiksu žurnāla kuš!, kā arī komiksu publikācijas portālos Arterritory, FOLD un žurnālā VETO.

Konkursā iesniegtos darbus no 4. oktobra līdz 14. novembrim vērtēs žūrija, kurā darbosies mākslinieki, mākslas pētnieki un vizuālu stāstu lasītāji – Franks Arnauts, Beļģijas vēstnieks Latvijā, komiksu konkursa 2013 iniciators; Juris Petraškevičs, mākslinieks, Latvijas Mākslas akadēmijas asociētais profesors; Anna Iltnere, portāla Arterritory redaktore; Emmi Valve, komiksu māksliniece no Somijas, „CUNE Comics-in-Residence” programmas māksliniece rezidencē Rīgā; Sanita Muižniece, komiksu žurnāla kuš! redaktore.

Konkursa rezultātu paziņošana un labāko komiksu autoru apbalvošana notiks 14. novembrī Beļģijas Karaļa Dienas svinībās Latvijas Mākslas akadēmijā, kur novembrī būs apskatāma konkursa desmit labāko darbu izstāde.
Konkursu organizē komiksu kultūras žurnāls kuš!.

Konkursa ģenerālsponsori: Beļģijas Karalistes Vēstniecība Latvijā un Beļģijas-Luksemburgas-Latvijas tirdzniecības kamera.

Materiāli un informatīvi atbalsta: Latvijas Mākslas Akadēmija, HungryLab, portāls FOLD, tipogrāfija Dardedze Hologrāfija, Arctic Paper, izdevniecība Zvaigzne ABC, portāls Arterritory, nedēļas žurnāls Ir, žurnāls VETO, ilustrāciju žurnāls Popper.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV