Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Iedzīvotājus aicina uz diskusiju par pilsētvides uzlabošanu

Easyget.lv, 12.07.2013. 16:07

Sestdien, 13. jūlijā, radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 notiks diskusija par pilsētvides uzlabošanu un iedzīvotāju radošā potenciāla aktivizēšanu

Sestdienu rīti radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 atvēlēti Eiropas kultūras galvaspilsētas gada iedzīvotāju līdzdalības projektiem un radošajām darbnīcām, kurās ikviens var apgūt praktiskas iemaņas sev apkārtējās vides uzlabošanai. Šosestdien, 13. jūlijā, pl.12.00-15.00 darbnīcu cikls tiks aizsākts ar iedzīvotāju līdzdalības projektu prezentācijām un diskusiju par pilsētvides uzlabošanu un iedzīvotāju radošā potenciāla aktivizēšanu, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris. Diskusiju vadīs žurnāliste Krista Vāvere.

Kā katrs no mums piedaloties var mainīt dzīvi savā apkārtnē? Kā mēs redzam vidi, kurā dzīvojam? Tie ir jautājumi, uz kuriem atbildes tiks meklētas diskusijā.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas mērķis ir panākt akcentu maiņu sabiedrībā no pasīva kultūras patērētāja uz aktīvu sabiedrības procesu dalībnieku – radītāju. Esplanādē 2014 ar savu pieredzi iepazīstinās Rīga 2014 notikumu veidotāji – te būs runa gan par kaimiņu būšanu, puķu stādīšanu un kopīgu darbu pie pagalmu labiekārtošanas, gan par ideju vākšanas talkām, pēc kurām iedzīvotāju viedokļi var būtiski iespaidot, kāda izskatīsies viņu apkārtējā vide pilsētā, gan stāsts par to, kā palīdzēt tiem, kas nezina, kā sevi izpaust un atklāt savus slēptos talantus. Savu pieredzi prezentēs Latvijas Ainavu arhitektu biedrība, „Rijada”, Nacionālais kino centrs, projekti „Lielā talka”, „Ideju talka” un „Iesakņotāji”, kā arī Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments.

Radoši informatīvā telpa Esplanāde 2014 vasaras garumā ir vieta koncertiem, izrādēm, diskusijām un radošajām darbnīcām. Esplanāde 2014 ir nodibinājuma Rīga 2014 atvērtais birojs, kurā var uzzināt Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu, un vienlaikus jauna tikšanās vieta pilsētā, kur izvietota Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītava, Rīga 2014 informācijas centrs, apmeklētāju ērtībai kafejnīca, apzaļumota terase, kā arī Rīga 2014 partnera Lattelecom nodrošinātais bezmaksas wi-fi internets un brīvpieejas datori. Radoši informatīvajā telpa tapusi pēc arhitekta Austra Mailīša projekta, ko īstenojuši būvnieki Ramirent.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV