Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

„Platekrāna vakarā” - Tima Bērtona „Frankenkrancis”

Easyget.lv, 15.07.2013. 09:35

19. jūlijā Kalnciema kvartālā tiks demonstrēta Tima Bērtona animācijas filma "Frankenkrancis"
„Platekrāna vakarā” - Tima Bērtona „Frankenkrancis”

Kalnciema kvartāls sadarbībā ar Lattelecom turpina pagājušajā gadā veiksmīgi uzsākto brīvdabas kino pasākumu ciklu „Platekrāna vakari” @Kalnciemaiela via Lattelecom TV. Piektdienu vakaros brīvdabas seansos tiek straumētas filmas un koncerti no Lattelecom Televīzijas Videonomas.

Šogad sadarbībā ar kino kritiķi Ditu Rietumu Kalnciema kvartāls piedāvā filmu kolekciju „Spurainā Holivuda”, kurā iezīmējas gan spilgts, oriģināls režisora rokraksts, gan sava veida dumpīgums un “spurainība” , gan arī netradicionāla pieeja šķietami tradicionāliem žanriem.

Pēc filmas vakara turpinājumā būs iespēja skatīties un klausīties populāru grupu koncertierakstus, kuras būtu gaidītas uzstāties Kalnciema kvartāla dārzā.

19. jūlija programma:

20.00 filma „Frankenkrancis” / Frankenweenie (2012), rež. Tims Bērtons. Lomās: Martin Landau, Christopher Lee, Martin Short, Winona Ryder, Catherine O'Hara

Tima Bērtona animācijas filma "Frankenkrancis" ir stāsts par mazu zēnu, kura labākais draugs un rotaļu biedrs ir sunītis Spārkijs. Pēc tam, kad suns nelaimes gadījumā iet bojā, Viktors sāk iedziļināties mācību vielā zinātnes stundās, apņēmības pilns savu mīluli atdzīvināt. Kad tas izdodas, arī viņa klasesbiedri cenšas noskaidrot, kā tas darāms. Tomēr gan zēni, gan visi pilsētiņas iedzīvotāji drīz vien saprot, ka šādi eksperimenti var būt bīstami.

Izcilā amerikāņu režisora Tima Bērtona filma „Frankenkrancis” piedāvā šķietami netradicionālu skatījumu uz to, kādai jābūt “bērnu auditorijai domātai filmai” (krāsainai, optmiskai, mīļai un pūkainai….) Frankenkrancis ir absolūti pretēja – melnbalta, šķietami drūma un melnā humora piestrāvota. Tā vienlaikus ir veltījums paša Tima Bērtona agrīnajam darbam – īsmetrāžas filmiņai par mirušu un atdzīvinātu sunīti, gan arī šausmu filmu klasikai.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

21.30 Beach Boys Live at Knebworth koncerta ieraksts.

Pasākuma laikā darbosies kafejnīca. Ieeja bez maksas.

Foto: Kadrs no filmas „Frankenkrancis”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV