Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latviski izdota otrā Viljama P. Janga grāmata “Krustceles”

Easyget.lv, 15.07.2013. 12:45

Ja tev būtu izvēle, ko tu glābtu – sevi vai citu? Šādu jautājumu lasītājiem uzdod V. P. Jangs sensacionālā romāna “Būda” autors, ar savu otro darbu “Krustceles” (Cross Roads), ko laidis klajā Apgāds Zvaigzne ABC.
Latviski izdota otrā Viljama P. Janga grāmata “Krustceles”

Kad pirms dažiem gadiem visu pasaules bestselleru augšgalā ilgstoši turējās Viljama P. Janga (William Paul Young), romāns “Būda”, daudziem tas šķita neticami. Tas bija autora pirmais darbs, turklāt – teksts, kura lielāko daļu aizņēma teoloģiska rakstura pārdomas un diskusijas par piezemētajam mūsdienu cilvēkam bieži gluži svešādām tēmām – Dievu, ticību, pēcnāves dzīvi... Tomēr cilvēki visā pasaulē – un arī Latvijā, – grāmatu ar aizrautību lasīja, dedzīgi apsprieda gan klātienē, gan interneta forumos un nereti atzina, ka šī grāmata ir mainījusi viņu dzīves uztveri.

“Būdas” fenomena noslēpumu lasītāji var turpināt minēt tagad, kad latviski ir iznākusi otrā Viljama P. Janga grāmata “Krustceles”, kas vienlaikus ir un nav pirmās grāmatas turpinājums. Nav, jo “Krustcelēs” neturpinās “Būdas” varoņa Maka gaitas; ir, jo šajā grāmatā mēs no jauna sastopamies ar pārdabisku pieredzi.

Egocentriskais multimiljonārs Antonijs Spensers nebūt nav parauga kristietis, pat parauga cilvēks ne. Karjerisms un rūpes pašam par sevi ir aizēnojušas viņā visu cilvēcisko un nesavtīgo. Tomēr pēc negadījuma Tonijs sāk piedzīvot gluži neiedomājamas pārmaiņas: nokļūst kādā dīvainā vietā, kura izrādās viņa paša dvēseles ainava, sastop būtnes, ko uzskata par savas zemapziņas projekcijām, un visbeidzot saņem kādu pavisam neparastu spēju un dāvanu... Taču fonā visu laiku tikšķ Tonija dzīvību uzturošie aparāti... Vai viņam ir cerība?

Lasot “Krustceles”, gribas sirsnīgi smieties un jau nākamajā lappusē tikpat sirsnīgi apraudāties. Tā ir grāmata, kura atjauno ticību cilvēciskajam katrā no mums, bet vienlaikus skubina pievērsties lielajiem dzīves un mūžības jautājumiem. Turklāt tā nav filozofisks traktāts, bet draudzīga un iejūtīga saruna ar jebkura vecuma, izglītības un pārliecības cilvēku. “Krustceles” runā par attiecībām un par izvēlēm, kas mums jāizdara ik dienu. Tā lasītājam uzdod jautājumu: “ja tev būtu iespēja, ko tu glābtu – sevi vai citu”, un neliek mieru, līdz ir rasta kaut vai aptuvena atbilde.

Ja jums mājās ir plauktiņš ar grāmatām dienām, kad nepieciešama cerība un uzmundrinājums, tad “Krustcelēm” tajā būs vieta – tieši blakus “Būdai”.

Viljama Pola Janga pirmais romāns “Būda” ar vairāk nekā 20 miljoniem pārdotu eksemplāru kļuva par vienu no visvairāk lasītajām grāmatām pasaulē. “Krustceles” ir viņa otrais romāns, un lasītāji ir to nepacietīgi gaidījuši. V.P. Jangs ir dzimis Kanādā, audzis misionāru ģimenē Papua-Jaungvinejā, ilgus gadus darbojies kristīgā draudzē. Kopā ar sievu, sešiem bērniem un trim mazbērniem viņš dzīvo Oregonā, ASV.

Grāmata pieejama arī elektroniskā formātā. No angļu valodas tulkojis Fēlikss Švarcs.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV