Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

“Izredzētie” atklāj slavas cenu

Violanta Dzene, 15.07.2013. 13:09

Zelta Globusa balvas ieguvējas režisores Sofijas Kopolas jaunākā filma "Izredzētie" spoži, gaumīgi un vētraini vēsta mūsdienu jauniešu apsēstību ar slavenībām un viņu dzīvesveidu
“Izredzētie” atklāj slavas cenu

Filmas “Izredzētie” (The Bling Ring) sižets balstīts reālos 2008. gada notikumos, kad grupa pusaudžu ielauzās savu elku - Parisas Hiltones, Orlando Blūma, Lindsijas Lohanas, Meganas Foksas un vēl dažu zvaigžņu rezidencēs, nolaupot mantas apmēram trīs miljonu dolāru vērtībā.

Rebeka, Marks, Nikija, Hloja un Sema ir šķietami parasti amerikāņu pusaudži, kuriem patīk viss skaistais un spožais – viņi daudz izklaidējas, dzer, kavē skolu, sēž sociālajos tīklos un viņu autoritātes ir Holivudas zvaigznes. Tieši slavenību dzīvesveida aizrauti viņi apvienojas ar kopēju mērķi – iegūt ekskluzīvas mantas, kas parasti rotā skaistos un slavenos. Viņi sevi dēvē par “Spožo bandu”. Drīz vien tas, kas iesācies kā aizrautība, pāraug apsēstībā – rūpīgi izplānotas Holivudas zvaigzņu mājokļu aplaupīšanas un vētraini jautra dzīve, kurā par sekām nav jāatbild... līdz brīdim, kad “Spožo banda” iekrīt.

Filma atklāj pusaudžu slēptās vēlmes, viņu tieksmi riskēt, alkas pēc brīvas un skaistas dzīves. Dzīves, kurā tevi dievina vai nīst, bet vienaldzīgo nav. Un jaunieši panāk vēlamo - pēc notikušā par viņiem runā visa Amerika, viņus intervē un ik uz soļa seko paparacī. Lai arī viņi saņem sodu par izdarīto, viņi gūst arī to, pēc kā tik izmisīgi tiekušies – slavu.

Filma uzskatāmi atklāj slavenību dzīvesstila redzamo virskārtu – spožas rotas, populārākie apģērbu zīmoli, elegantas un gaumīgi iekārtotas rezidences, nebeidzama uzmanība un vētraini jautra uzdzīve. Tas viss liek domāt, ka zvaigžņu dzīve ir pasaka, kurā vēlas dzīvot ikviens mūsdienu pusaudzis.

Filmā jūtams slavenās režisores Sofijas Kopolas “rokraksts” – ekspresīvs un gaumīgi elegants vizuālais koptēls veiksmīgi savijas ar ironisko režisores skatījumu uz pusaudžu alkām dzīvot skaisti.

Filma “Izredzētie” atklās skaudro atbildi uz jautājumu “Kāda ir slavas cena?”, izvedot skatītājus cauri savirpinātu notikumu līkločiem.

Lomās: Emma Votsone (sāga "Harijs Poters", "7 dienas un naktis ar Merilinu Monro"), Leslija Mana (“Samainīti vietām”, “Paranormans”), Izraēls Brusārs ("Sveika, Džūlija!", "Pavadonis"), Klēra Elisa Žiljēna ("Tumšais bruņinieks"), Kirstena Dansta ("Zirnekļcilvēks", "Ceļā", "Melanholija", "Paralēlās pasaules"), Ketija Čana, Parisa Hiltone, Adea Lenoksa u.c.

Latvijas kinoteātros spilgtais stāsts par pusaudžiem tiks demonstrēts no 19. jūlija.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV