Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kino Bize piedāvā huligānfilmas „Valsējošie” seansu uz terases

Easyget.lv, 15.07.2013. 15:39

Vasaras vakaros „Kino Bize” sadarbībā ar Kaņepes Kultūras centru piedāvā baudīt pasaules labāko kino zem klajas debess; pirmajā āra seansā - huligānfilma „Valsējošie”
Kino Bize piedāvā huligānfilmas „Valsējošie” seansu uz terases

Turpmāk, tiklīdz satumsīs, no ērtajiem Kaņepes Kultūras centra terases zviļņiem būs iespējams vērot stāstus, kas spilgti iezīmējušas savu vietu pasaules kino skatuvē, vēsta kinoteātra pārstāvji. 16. jūlijā terase kalpos par mājvietu savdabīgi šarmantās 1974. gada huligānfilmas „Valsējošie” (Les Valseuses) seansam. Pasākuma sākums plānots pēc plkst. 22.30.

Filma, būdama franču autorkino paraugstunda, nepakļaujas iedalījumam pieņemtajos rāmjos, tomēr meistarīgi flirtē ar road-movie, komēdijas un drāmas žanriem. Stāsts, kuru radījis režisors Bertrāns Bliē, ir īstens sava laikmeta darbs. Filmu caurstrāvo septiņdesmito gadu franču kino piederīgā erotikas, anarhijas un dekadences garša. Iznākšanas brīdī spējis reizē šokēt un savaldzināt skatītājus, arī tagad šis stāsts neatstās vienaldzīgus. Darba radītājs uzdrošinājies pilnasinīgi kritizēt mietpilsonisko sabiedrību un tās vērtības, vienlaikus spēlējoties ar amoralitātes absurdo pievilcību.

Galvenās lomas atveido ikoniskie franču aktieri Žerārs Depardjē un Patriks Devērs, kuru sociopātiskie varoņi apveltīti ar rupju šarmu. Abi jaunie vīrieši pavada savas dienas bezmērķīgā ceļojumā laupot, slepkavojot un piesmejot. Viss, kas iekārots, tiek iegūts jebkādiem līdzekļiem, vienalga, vai tā būtu nauda, mašīnas vai sievietes. No nepatikšanām abi izkuļas ar dūru, veiklības un šarmantas izturēšanās palīdzību. Šai ceļā viņus kā mīļākā, pavāre un māte pavada savādi nīkulīgā Marianža, kas paslepus lolo savu neremdināmo iekāri.

Filma tiks demonstrēta oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā. Ieeja bez maksas.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV