Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgas vasaras skolā piedalīsies 26 studenti no 16 valstīm

Easyget.lv, 16.07.2013. 12:47

Šogad Rīgas vasaras skolā, kuru Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju (LU SZF KSN) nodaļa rīko jau trešo reizi, piedalīsies 26 studenti no 16 dažādām valstīm. Vasaras skolas laikā studenti klausīsies lekcijas, piedalīsies praktiskās nodarbībās un uzņems īsfilmas par dažādu Rīgas apkaimju identitāti.
Rīgas vasaras skolā piedalīsies 26 studenti no 16 valstīm

Dalībnieki pārstāv tādas valstis kā Meksiku, Nigēriju, Azerbaidžānu, Turciju, Gruziju, Horvātiju, Slovēniju, Austriju, Slovākiju, Vāciju, Čehiju, Ukrainu, Poliju, Igauniju, Lietuvu un Latviju. Šogad pirmo reizi vasaras skolā piedalīsies arī astoņi skolēni no Latvijas reģioniem, kuriem ir interese par dokumentālo filmu veidošanu un audiovizuālo žurnālistiku.

Vasaras skolas laikā dalībnieki strādās nelielās radošās komandās, veidojot dokumentālas īsfilmas par dažādu Rīgas apkaimju identitāti – tās cilvēkiem, kultūru un arhitektūru. Filmas tiks prezentētas pirmizrādē, kas norisināsies Rīgas vasaras skolas 2013 noslēguma ceremonijā sestdien, 10. augustā, pulksten 19:00 LU SZF Berlina auditorijā. Uz pirmizrādēm aicināts ikviens interesents.

Rīgas vasaras skola šogad norisināsies no 3. līdz 11. augustam un to rīko LU SZF KSN sadarbībā ar vairākiem partneriem. Vasaras skolu atbalsta valsts pētījumu programma „Nacionālā identitāte”, stipendijas vairākiem ārvalstu dalībniekiem piešķīrusi Valsts izglītības attīstības aģentūra. Vairāk informācijas par Rīgas vasaras skolu www.rigasummerschool.eu vai vasaras skolas Facebook profilā.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV