Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Aicina ar vēsturiskām fotogrāfijām papildināt digitālo kolekciju "Zudusī Latvija"

Easyget.lv, 17.07.2013. 13:01

18. jūlijā no plkst. 14:00 līdz 16:00 Rīgas 2014 kultūras vasarnīcā Esplanādē notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta „Zudusī Latvija” prezentācija, un tās laikā iedzīvotāji tiek aicināti papildināt kolekciju ar jaunām fotogrāfijām.
Aicina ar vēsturiskām fotogrāfijām papildināt digitālo kolekciju "Zudusī Latvija"

Latvijas iedzīvotāji aicināti ieskatīties savos un tuvinieku albumos un iesaistīties "Zudusī Latvija" kolekcijas papildināšanā ar vēsturiskām un arī mūsdienu fotogrāfijām, kurās attēloti Latvijai svarīgi notikumi, nozīmīgi arhitektūras, mākslas un infrastruktūras objekti, saimnieciskas būves, pilsētu un citu apdzīvotu vietu skati, ainavas, personas un sajūtas, kas ir gan privātas vizuālas atmiņas, gan kopīgas atmiņas daļa. Fotogrāfijas nereti ir vienīgās liecības, kurās varam aplūkot zudušās vai izmaiņu skartās vērtības, atpazīt vai neatpazīt safotografētās vietas, ielūkoties cilvēku sejās, kas piesaista arī tos, kas nekad nesastapsies ar šiem cilvēkiem.

Projekta Zudusī Latvija vietne www.zudusilatvija.lv ir tiešsaistes interaktīvs resurss, kura lietotāji vienlaikus ir arī tā satura veidotāji - ikviens reģistrēts lietotājs var pievienot fotogrāfiju ar apraksta informāciju no savas personīgās kolekcijas. Projekts tiek īstenots sadarbībā ar bibliotēkām, muzejiem, kultūras mantojuma aizsardzības un saglabāšanas organizācijām un arī privātpersonām. Portālā Zudusī Latvija saturā ir ietverta unikāla informācija par zudušām un izmaiņu skartām Latvijas kultūrvēsturiskām vērtībām vēsturiskās un mūsdienu fotogrāfijās.

Foto: no digitālās kolekcijas Zudusī Latvija: Rīga. Pontontilts, [191-]. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV