Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Izrāde "Leģionāri" piedalās senākajā laikmetīgā teātra festivālā Itālijā

Easyget.lv, 17.07.2013. 17:04

Santarkandželo pilsētā Itālijā no 12. līdz 21. jūlijam norit 43. Starptautiskais mākslu festivāls Santarkandželo. Festivāla ietvaros četrus vakarus tiks izrādīta ĢIT izrāde „Leģionāri”
Izrāde "Leģionāri" piedalās senākajā laikmetīgā teātra festivālā Itālijā

Santarkandželo ir senākais laikmetīgā teātra festivāls Itālijā, kura aizsākumi meklējami 1971. gadā, kad Stantarkandželo notika pirmais Starptautiskais ielu teātra festivāls – tā mērķis bija iepazīstināt skatītājus ar aktuālo teātra pasaulē un tuvināt spēles mākslu pilsētas iedzīvotājiem, atdzīvinot laukumus un ielas, iznesot izrādes ārpus tradicionālās teātra ēkas. Šodien tas ir Starptautisks mākslu festivāls, kas joprojām ir aktuālāko skatuves mākslu tendenču epicentrs, piedāvājot skatītājiem iepazīties ar spilgtām dejas un teātra izrādēm, performancēm, hepeningiem, ko veidojuši gan labi zināmi un atzinību guvuši, gan jauni un “uzlecoši” skatuves mākslinieki no Itālijas un ārvalstīm. Festivāla programmu bagātina arī izstādes, filmu seansi, radošās darbnīcas un koncerti, kas kļuvuši par neatņemamu tās sastāvdaļu. Desmit dienas nelielās pilsētas dzīves ritmu pilnībā nosaka festivāls, ar savām aktivitātēm visas pilsētas teritorijā aizraujot pilsētas pastāvīgos iedzīvotājus un viesus.

Šogad Santarkandželo festivālā četrus vakarus pēc kārtas, 18., 19., 20. un 21.jūlijā, tiks spēlēta arī izrāde no Latvijas – Karla Alma, Ievas Kauliņas, Kārļa Krūmiņa un Valtera Sīļa izrāde „Leģionāri”.

Izrādes radošajai komandai viesturneja Itālijā cita starpā ir īpaša arī ar to, ka Santarkandželo 13 būs pirmā reize, kad Kārlis Krūmiņš savu lomu spēlēs itāļu valodā, nevis latviešu, kā tas ir, kad izrāde tiek spēlēta Latvijā, vai angļu, kā tas jau ir kļuvis ierasts, kad izrāde tiek spēlēta ārvalstīs.

Pēc viesizrādēm Santarkandželo „Leģionāru” komanda dosies uz Tamperi (Somija), kur 6. un 7. augustā izrāde piedalīsies Tamperes Teātra festivālā, vecākajā un lielākajā profesionālās teātra mākslas festivālā Ziemeļvalstu reģionā.

Ģertrūdes ielas teātris ar izrādi „Leģionāri” līdz šim jau ir viesojies Stokholmā, Tallinā, Tartu, Sanktpēterburgā un Maskavā.

Savukārt jaunajā, 2013./2014.gada, sezonā Ģertrūdes ielas teātris skatītājus savās telpās gaidīs no 17.augusta. Biļetes iepriekšpārdošanā jau pieejamas uz izrādēm „Četras naktis”, „Āda”, „Pietiekami labs”, „Dzīvot dzīvi” un „Mūsu Silvija debesīs” augustā un septembrī.

Papildus informācija par izrādēm un teātri www.git.lv, git@git.lv.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV