Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Kino Bize turpina diskusijas par sabiedrības līdzdalību

Easyget.lv, 18.07.2013. 15:04

Arī vasaras mēnešos kinoteātris "Kino Bize" turpina diskutēt par sabiedrībā nozīmīgiem jautājumiem, uz sarunu aicinot dažādu problēmgrupu pārstāvjus un ikvienu, kas atvērts viedoklim par pilsoniskas sabiedrības veidošanos un šķēršļiem, kas nereti stājas tai ceļā. Jūlija divas pēdējās pirmdienas tiks veltītas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kuru "īpašais" statuss nereti ticis pārprasts un pārvērtēts.

Sadarbībā ar apvienību "Apeirons" 22.jūlijā plkst.18 kinoteātrī "Kino Bize" tiks meklētas atbildes un uzdoti arvien jauni jautājumi par cilvēkiem ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem, kinoteātra pārstāvis informē Māris Prombergs. Diskusijā piedalīsies gan mērķgrupas pārstāvji, gan cilvēki, kuru profesionālā darbība ir cieši saistīta ar invalīdu iekļaušanas un sabiedrības pielāgošanās jautājumiem. Apejot jau plaši aplūkotās vides pieejamības tēmas, "Kino Bize" diskutēs par arhitektūru un pilsētplānošanu, modes un dizaina iespējām un risinājumiem, kā arī ielūkosies pašas mērķgrupas ikdienā - iespējās un vajadzībās -, tādējādi mēģinot saprast, cik gan īpašs ir šai sabiedrības daļai piemērotais statuss un cik absurdi reizēm ir mūsu pieņēmumi par vienā vai otrā pusē iedalītajiem.

Kā ierasts, pēc diskusijas kinoteātrī "Kino Bize" piedāvā bezmaksas kino seansu. Vakara programmā plkst. 20.00 būs skatāma traģikomēdija "Ar dievu, nevainība!" (2011), kas stāsta par trim draugiem - invalīdiem, kuri devušies bezrūpīgā ceļojumā uz Spāniju, lai gūtu dzīves būtiskāko pieredzi - zaudētu nevainību.

Diskusija notiks Kaņepes Kultūras centra 1.stāvā (ieeja caur pagalmu no Skolas ielas), nodrošinot ērtu piekļuvi arī cilvēkiem ratiņkrēslos.

29. jūlijā plkst. 18.00 "Kino Bize" sadarbībā ar Hepatīta biedrību rīkos diskusiju Pasaules Hepatīta dienas ietvaros. Brīdī, kad cilvēki, kas cieš no vīrusu izraisītām slimībām nonākuši pasaules redzeslokā, "Kino Bize" aicina izvērtēt, cik zinoši un atbildīgi esam mēs paši, kad nonākam saskarē ar maldīgi bīstamo. Līdzās mērķgrupas pārstāvju un to līdzcilvēku pieredzes stāstiem diskusijā izskanēs antropologu viedoklis par vīrusu slimību fenomenu mūsdienu sabiedrībā un vēsturiskajā skatījumā, kā arī profesionāls izvērtējums par vīrusu slimību skarto cilvēku medicīnisko stāvokli un valstiski noteiktām līdzdalības iespējām sabiedrībā.

Publiskās diskusijas, kā arī filmas seanss to dalībniekiem kinoteātrī "Kino Bize" tiek rīkotas bez ieejas maksas.

Kinoteātris "Kino Bize" atrodas Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15, Rīgā. Vairāk: www.kinobize.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV