Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Mūžībā aizgājusi aktrise Elita Krastiņa

Easyget.lv, 18.07.2013. 19:05

15.jūlijā mūžībā aizgājusi bijusī Dailes teātra aktrise, ar spilgtu skatuvisko temperamentu apveltītā gaišā, sirsnīgā Elita Krastiņa (24.05.1954. - 15.07.2013.).
Mūžībā aizgājusi aktrise Elita Krastiņa

Elita Dailes teātra V studijā no meitenēm bija visjaunākā, pirms iestāšanās teātrī kopā ar daudziem saviem nākamajiem Dailes teātra studijas biedriem mācījusies Rīgas Kinostudijas Tautas kinoaktieru studijā, tad – Dailes teātra V studijā. Studijas mācību izrādē spēlējusi Antigoni, tūlīt pēc tam Ievu Dailes teātra slavenajā iestudējumā „Īsa pamācība mīlēšanā”, nevainojami gan iekļaujoties, gan izceļoties izrādes tēlu galerijā. Studijas diplomdarbi – Zina „Orfejā” un Rasma „Pēdējā barjerā”, un jauno aktrisi bija pamanījuši ne tikai teātra apmeklētāji, bet arī Rīgas Krievu Drāmas teātra galvenais režisors Arkādijs Kacs, kurš drīz pēc tam Dailes teātrī veidoja vienu no saviem visveiksmīgākajiem iestudējumiem – M.Gorkija „Barbarus”, un Elitai tika iedalīta Katjas Redozubovas loma. Viņas Katja kā mazs zvērēns izmisīgi cīnās par savu cilvēka cienīgu vietu dzīvē. Drīz vien Elita ir Mertke Matuša - Eduarda Pāvula partnere E.Štritmatera „Bišu Olē”. Tēlu galerijai pievienojas jauno aktrišu sapnis - Ņina Zarečnaja A.Čehova „Kaijā”, lieliskajā teātra galvenā režisora Arnolda Liniņa iestudējumā. Tad notiek pāriešana uz Dailes teātra jaunajām telpām, un Elita jaunās teātra ēkas atklāšanas uzvedumā „...Visu savu mūžu...” ir Kolumbīne, kura kopā ar Arlekīnu un Brigellu delartiskā vieglumā vada šī uzveduma pirmo daļu.

Seko lomas visdažādāko žanru un laiku lugās, gan Dina Raiņa „Jāzepā un viņa brāļos”, gan Mitila M.Māterlinka „Zilajā putnā”, gan Luīze Elingtone V.Evanza un Velentaina „Kaudzēm naudas”. Viņu ievēro arī viesrežisors no Zviedrijas Andris Blekte, kurš viņai iedala Eleinas lomu Dž.Keselringa „Arsēnā un vecajās mežģīnēs”, pēc tam Antuanetes lomu Ž.Feido „Pie galantās vāverītes”. Elita ir arī viena no galvenajām varonēm R.Paula, Rutku Tēva „Vella kalpos” – Rūta un Stella F.Krommelinka „Burvīgajā ragnesī”. No malas skatoties, šķiet, ka nav ne mazāko šaubu, ka mākslinieces ceļš turpināsies tikpat veiksmīgi, taču... samērā agri „uzdod” veselība. Veselības problēmām saasinoties, Elita no teātra 1995.gadā aiziet, nostrādājusi tajā 21 gadu, nospēlējusi vairāk par 50 lomām. Aiziet tālu prom, par sevi neatgādinot, vien kādreiz par viņu kaut kas ir parādījies presē, kad Elitu nejauši saticis kāds žurnālists. Tad pēkšņi šī ļaunā vēsts.

Dailes teātris izsaka visdziļāko līdzjūtību Elitas tuviniekiem.

Atvadīšanās no Elitas Krastiņas notiks sestdien, 20.jūlijā, plkst. 12.00 Krematorijas zālē.

Foto:. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV