Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Grāmatu draugu ķēdei jau reģistrējušies vairāk nekā 3380 cilvēku

Easyget.lv, 22.07.2013. 12:01

Grāmatu Draugu ķēde ir iecerēta kā simboliska akcija (līdzīgi kā Baltijas ceļš), ar ko iesāksies Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gads. Idejas pamatā ir cilvēku saskarsme, simboliska kultūras vērtību nodošana no rokas rokā, no cilvēka cilvēkam.

Iespēju reģistrēties Grāmatu draugu ķēdei aktīvi izmantoja festivāla „Positivus” apmeklētāji, jo festivālā laikā darbojās Rīga 2014 informatīvais punkts. Festivāla laikā daudzi apmeklētāji reģistrējās kopā ar draugiem, lai šajā unikālajā akcijā piedalītos plecu pie pleca. Festivālu kupli apmeklēja arī ārzemnieki, sevišķi Igaunijas iedzīvotāji, kuri plāno Rīgu apmeklēt Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas nedēļas nogalē no 2014. gada 17. līdz 19. janvārim, tāpēc arī reģistrējās šai akcijai.

Grāmatu draugu ķēde ir tautas līdzdalības akcija, kas norisināsies 2014. gada 18.janvārī, pārvietojot grāmatas no rokas rokā, no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas uz jauno. Tādējādi ikviens varēs justies līdzdalīgs grāmatu pārceļošanā uz jaunajām telpām. Grāmatu ceļš šķērsos Daugavu pār Akmens tiltu, simboliski apliecinot tās nepārejošās un fundamentālās vērtības, kas daudzu jo daudzu paaudžu garumā ir veidojušas Latvijas tautas kultūras gēnu un ko glabā grāmatas.

Aicinām ikvienu interesentu Grāmatu draugu ķēdei reģistrēties kultūras portālā www.riga2014.org vai arī nākt uz kultūras vasarnīcu Esplanāde 2014.

Arī turpmāk Nodibinājums Rīga 2014 ar radoši informatīvo telpu „Rīga 2014” piedalīsies dažādos šīs vasaras pasākumos Latvijā, tostarp, šonedēļ Rīgā gaidāmajā starptautiskajā mācību burukuģu un jahtu regatē „The Tall Ships Races 2013”, lai popularizētu Grāmatu draugu ķēdi. Turpināsim ikvienu interesentu iepazīstināt ar Nodibinājuma Rīga 2014 – Eiropas kultūras galvaspilsēta aktualitātēm.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV