Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Pirmizrādi piedzīvos jautrības luga „Bitīt rožu dārziņā”

Easyget.lv, 23.07.2013. 09:19 | komentāri (1)

Piektdien, 26. Jūlijā, 20:00 Saulkrastu estrādē notiks „Muzikālā teātra 7” brīvdabas iestudējuma „Bitīt rožu dārziņā” pirmizrāde.
Pirmizrādi piedzīvos jautrības luga „Bitīt rožu dārziņā”

Pēc Ādolfa Alunāna „Seši mazi bundzinieki” motīviem veidotā jautrības luga „Bitīt rožu dārziņā” aizvedīs skatītājus uz tālo 1873. gadu, kad dažus mēnešus pirms pirmajiem Dziedāšanas svētkiem kādā bezrūpīgas un jautras vaļības pārņemtā Latvijas muižā ļaudis mēģina tikt skaidrībā ar jautājumiem, kurus neesam atrisinājuši vēl šodien – kurš īsti mūsu zemē ir saimnieks, kurš tikai mīlnieks un kurš īstens precinieks.

Krāšņo, muzikāli bagāto un tautiski jautrās noskaņās veidoto izrādi iestudējis Nacionālā teātra aktieris un pieredzes bagātākais brīvdabas izrāžu režisors Voldemārs Šoriņš, līdzdarbojoties scenogrāfam Jānim Jansonam, horeogrāfam Albertam Kivleniekam, muzikālajam producentam Atim Auzānam un dramaturgam Kārlim Anitenam kostīmu mākslinieka ampluā. 19. gadsimta latviešus un nelatviešus izrādē spēlēs Voldemārs Šoriņš, Akvelīna Līvmane, Zigurds Neimanis, Jānis Skanis, Jolanda Suvorova, Mārtiņš Brūveris, Ērika Eglija, Alberts Kivlenieks, Marta Līne, Kārlis Anitens, Olga Stupiņa, Anita Levša, Inta Ļaksa, Kaspars Brūvelis, akordeonisti Sergejs Ivanovs un Artūrs Noviks.

Izrādes radošais kolektīvs ir sagatavojis deviņas īpašas dāvanas skatītājiem – lata jubilejas monētu komplektus ar visām 23 atjaunotās Latvijas laikā izdotajām monētām. „Savākt deviņus pilnus jubilejas monētu komplektus izrādījās teju vai neiespējamā misija, bet, visiem kopā mums tas izdevās! Tā ir skaista, latviska un simboliska dāvana, kas iet roku rokā ar mūsu izrādes sižetu,” saka izrādes producents un Muzikalā teātra 7 direktors Aigars Dinsbergs. Katrā pilsētā, kur šogad piestās Muzikālais teātris 7, izrādes skatītāju vidū tiks izlozēts viens monētu komplekts. Lai piedalītos izlozē, attiecīgajā pilsētā pirms izrādes jāmeklē īpašs akcijas flaijeris. Flaijeru skaits un līdz ar to izlozes dalībnieku skaits – ierobežots.

Pēc pirmizrādes Saulkrastos „Muzikālais teātris 7” viesosies Saldū (27.jūlijā), Valmierā (2.augustā), Alūksnē (3.augustā), Bauskā (9.augustā), Tukumā (10.augustā), Madonā (17.augustā), Ikšķilē (23.augustā), Kuldīgā (24.augustā).

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas „Biļešu paradīze” kasēs un internetā – www.bilesuparadize.lv, kā arī viesizrāžu norises vietās.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV