Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Aizjūras dzejnieks Modris Miervaldis Mednis viesosies krogā Aptieka

Easyget.lv, 23.07.2013. 10:06 | komentāri (1)

Ceturtdien, 25.jūlijā, Vecrīgas krogā “Aptieka” viesosies aizjūras dzejnieks Modris Miervaldis Mednis ar lasījumiem no savas topošās grāmatas “Trejāde” un senākiem darbiem.

"Tas knēvelis no Ēveles", kā viņš dzejolī sevi iesaucis, Latvijā ieradies no Ņūdžersijas, lai atkal pavadītu vasaru savās dzimtajās mājās "Skābumi". Pazīstams kā vairāku dziesmu tekstu autors trimdas jauniešu grupām Frikadeļu zupa un Akacis, kurās piedalījušies viņa bērni Laila un Vidvuds, sarīkojumā krogā “Aptieka” Modris galvenokārt lasīs dzejoļus no jaunās grāmatas trim daļām: Pīpmaņu soneti, Valodas mā(u)cība un Klusums. Smieklīgi skarbs, vijīgi tiešs un nopietni rotaļīgs ir viņa stils. To dzirdēt paša dzejnieka balsī ir īpašs piedzīvojums.

Pēc savdabīgā dzejnieka uzstāšanās uz skatuves pulcēsies Modra radu un draugu grupa, lai nospēlētu dažas dziesmas ar dzejnieka vārdiem. Ansambļa un mūzikālās daļas vadītājam Arnoldam Kārklim izdevies sasaukt grupas Akacis dibinātājus Gati Gaujenieku un Jāni Abenu (ģitārista Kārkla priekštecis), lai mūzicētu līdz šim nebijušā sastāvā. Piepulcēties saspēlei solās līksmais duets The RePats (Imanta Nīgale ir Modra mazmeita, kamēr Kārlis Briedis viņam reiz bijis znots) un pazīstamais latviešu tautas mūzikas bundzinieks Mikus Čavarts.

Vairāk: http://mmmednis.wordpress.com/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV