Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Neatļauta eksperimenta rezultātā pazudis zinātnieks

Easyget.lv, 23.07.2013. 11:23

Mākslas projekts „Kur ir mūsu mīļais zinātnieks?” apvieno animāciju, spēlfilmu un instalāciju elementus
Neatļauta eksperimenta rezultātā pazudis zinātnieks

Dziesmu un deju svētku gājiena laikā Doma baznīcas apkārtnē norosinājās filmēšana vienai no “Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014” programmas „Izdzīvošanas komplekts” projekta „Kur ir mūsu mīļais zinātnieks?” epizodēm, piedaloties Latvijas Nacionālā teātra aktrisei Madarai Botmanei un Valmieras Drāmas teātra aktierim Janusam Johansonam, informē projekta pārstāve Kristiāna Kārkliņa.

Instalācijas pamatā ir stāsts, kā pēc neveiksmīga eksperimenta ir pazudis kāds zinātnieks, kas nodevies neatļautām manipulācijām ar kvantu fiziku un dzīvības kodu. Vizuālais materiāls tiks izvietots vienistabas dzīvoklī, kas, trīs identiskās versijās, kalpos kā socializācijas elements – kā tikšanās vieta, lasītava, semināru, diskusiju un lekciju telpa, kurā vienlaicīgi var tikties un diskutēt dažādu viedokļu pārstāvji, tajā skaitā arī jaunie un jau pieredzējušie fiziķi.

Kā informē projekta veidotāji „Virtuālā Studija Urga”, šī bija instalācijā iekļautās filmas pēdējās epizodes uzņemšana, kurā neatļauta eksperimenta rezultātā satdzīvojusies plastilīna figūriņa, aizbēg no laboratorijas.

Mākslas projekts „Kur ir mūsu mīļais zinātnieks?” apvieno animāciju, spēlfilmu un instalāciju elementus, un tā realizēšana piedalās mākslinieks Aigaram Bikše, kurators Viesturs Graždanovičs un literāts Māris Bērziņš.

Citas projekta epizodes filmētas gan Hadronu lielajā paātrinātājā Šveicē, gan Japānā. Projekts būs skatāms nākamā gada rudenī Rīgā.

Organizētājs: Biedrība“ Virtuālā Studija URGA”.

Foto: Publicitātātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV