Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Kronvalda parkā notiks Rīgas brīvostas festivāls

Easyget.lv, 23.07.2013. 13:31

Starptautiskās burukuģu un jahtu regates „The Tall Ships Races 2013” Rīgas posma dienās rīdziniekiem būs iespēja ne tikai iepazīties ar dažādas klases jahtām, burukuģiem un to ekipāžām, bet arī vērot regates dalībnieku aktivitātes pilsētā un piedalīties dažādos svētkos.

Rīgas brīvostas pārvalde un birojs LIVE RIGA gatavojas iesaistīt viesus dažādos sporta, izklaides un izziņas pasākumos, no kuriem vērienīgākais solās būt “Rīgas brīvostas festivāls” Kronvalda parka teritorijā 26. jūlijā no plkst. 11.00 līdz 19.00. Pasākums tiek veidots ar mērķi iesaistīt starptautiskās regates dalībniekus sporta un izklaides atrakcijās, vienlaikus sniedzot rīdziniekiem aktīvas pasākuma vērotāja iespējas, informē projekta koordinatore Laura Plūmiņa.

“Rīgas brīvostas festivāla” galvenais notikums būs tradicionālā “Kanāla Regate”, kas katru gadu augustā notiek Rīgas pilsētas svētku ietvaros Bastejkalnā. Šoreiz jautrā sacensība ar ūdens velosipēdiem notiks Kronvalda parka kanāla posmā un tajā piedalīsies regates “The Tall Ships Races 2013” dalībnieki.

Kanāla abos krastos parka apmeklētāji varēs izbaudīt plašu izklaides programmu. No plkst. 11.00 līdz 12.00 notiks festivāla atklāšana un Kanāla Regates komandu gājiens. Pa dienu uz lielās skatuves spēlēs Roberts Gobziņš un Resnie Putni, muzikālā apvienība “Vintāža”, grupa “Otawa Yo” no Sanktpēterburgas un “Latvian Blues Band”, bet no rīta skanēs Kaspara Vecvgara dziesmu programma bērniem “Ar mīļumu”. Kanāla otrā pusē, pretimPuškina piemineklim notiks dzejnieku, dīdžeju un mūziķu performances, tai skaitā bērnu dzejas autores Ievas Samauskas un nacionālā teātra orķestra perkusionista Mārtiņa Miļevska uzstāšanās un dzejas apvienības “Orbīta” un grupas “Latvijas gāze” performance.

Parka teritorijā tiks piedāvāta plaša izklaides programma bērniem – aizraujoši eksperimenti kopā ar zinātkāres centru “Zili brīnumi”, radošā darbnīca ar portālu “Mammām un tētiem”, spēles no biedrības “Cita Rīga” un zīmējumu teātris kopā ar Vari Klausītāju. Aktīvās atpūtas cienītāji varēs piedalīties klints kāpšanā, sumo cīņās, rodeo, armrestlinga čempionātā un austrumu cīņu nodarbībās.

Plašāka informācija par programmu pieejama festivāla Facebook lapā: https://www.facebook.com/rigasbrivostasfestivals, kā arī www.rigasbrivosta.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV