Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Esplanādē 2014 izspēlēs ideju spēli par Rīgas apkaimju labiekārtošanu

Easyget.lv, 23.07.2013. 17:12

Trešdien, 24.jūlijā, no pl.18.00 kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 “Labas vietas TALKA” rīkotāji aicina ikvienu apmeklētāju izspēlēt ideju spēli – pārbaudītu metodi, kā radīt idejas pilsētvides labiekārtošanai, izmantojot par pamatu spēles un pilsētvides objektus.

“Labas vietas TALKA” komanda piedāvās arī ieskatu, kā Rīga 2014 projekta ietvaros Sarkandaugavas iedzīvotāji kopā ar profesionāļiem radīja vīziju Alekša skvēra pārveidošanai.

“Labas vietas TALKA” ir pasākumu cikls, kurā apkaimes iedzīvotāji kopā rada idejas kādai konkrētai pilsētas vietai ar mērķi to uzlabot, padarīt drošāku un interesantāku. “Labas vietas TALKA” ir iekļauta Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīga 2014 gada pilotprojekta tematiskajā līnijā “Ceļu karte”. Tematiskās līnijas „Ceļu kartes” notikumos taps laikmetīgs, intīms un meistarīgs 2014.gada Rīgas portrets, lai ikviens rīdzinieks atpazītu savu pilsētu un reizē iepazītu to no jauna, projektos liels uzsvars tiek likts uz līdzdalības iespējām un darbošanos kāda no 58 pilsētas apkaimēm.

31. maijā Sarkandaugavā norisinājās līdz šim nebijis iedzīvotāju līdzdalības pasākums, kurā apkaimes iedzīvotāji ideju spēles rezultātā radīja idejas un risinājumus kā Sarkandaugavas centrālo skvēru – Alekša skvēru izveidot par interesantu un piesaistošu apkaimes vietu.

Vieta, par kuru iedzīvotāji apmainījās idejām ir pašlaik neviesmīlīgs skvērs pašā Sarkandaugavas centrā, Tilta un Alekša ielas krustojumā. To ikdienā šķērso un garām iet ievērojams skaits Sarkandaugavas iedzīvotāju, kā arī blakus tam atrodas sabiedriskā transporta pietura, un to izmanto kā pārsēšanās punktu tie, kas tālāk dodas uz Vecmīlgrāvi, Mangaļsalu vai Vecāķiem. Līdz šim skvērs ir bijis vāji apsaimniekots, tajā ar gadiem pazuda visi soliņi un atkritumu urnas. Naktīs un gada tumšajā laikā skvērs ir vāji apgaismots, tajā ir nepatīkami uzturēties.

Kultūras vasarnīca Esplanāde 2014 vasaras garumā ir vieta koncertiem, izrādēm, diskusijām un radošajām darbnīcām. Esplanāde 2014 ir nodibinājuma Rīga 2014 atvērtais birojs, kurā var uzzināt Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu, un vienlaikus jauna tikšanās vieta pilsētā, kur izvietota Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītava, Rīga 2014 informācijas centrs, apmeklētāju ērtībai kafejnīca, apzaļumota terase, kā arī Rīga 2014 partnera Lattelecom nodrošinātais bezmaksas wi-fi internets un brīvpieejas datori. Esplanāde 2014 tapusi pēc arhitekta Austra Mailīša projekta, ko īstenojuši būvnieki Ramirent.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV