Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Dirty Deal Teatro aicina meklēt iemeslu teātrim

Easyget.lv, 24.07.2013. 14:06

Teātra festivāla “Dirty Drama” ietvaros pilsētvidē ap Dirty Deal Teatro notiks radošās darbnīcas “Iemesls teātrim” laikā tapušo izrāžu skiču prezentācija

Skices būs tapušas desmit stundu laikā trīs Latvijas jauno režisoru – Andra Kalnozola, Normunda Griestiņa un Georgija Surkova – vadībā. Izrāžu tēmu potenciālie autori – jebkurš Latvijas teātra skatītājs, kurš līdz 2. augustam būs iesūtījis tēmu, par kuru būtu nepieciešams radīt izrādi, informē“Dirty Deal Teatro” pārstāve Aija Murāne.

Radošās darbnīcas “Iemesls teātrim” viens no mērķiem ir rast atbildi uz jautājumu, vai un cik daudz mūsdienu latviešu teātra skatītājs vēlas teātri redzēt izklaidi jeb mākslu, kura uzdod maz jautājumu un netiecas pārkāpt neviena izrādes dalībnieka komforta zonu? Tieši tāpēc skatītāji tiek aicināti iesūtīt tādas tēmas, kuras pirmajā mirklī varētu šķist pārāk provokatīvas vai atklātas vai, taču tajā pašā laikā reālas un aktuālas galvenokārt pašam tēmas autoram.

No iesūtītājam idejām tiks atlasītās trīs, kuras nonāks trīs komandu rīcībā. Katrā no komandām būs režisors (Andris Kalnozols, Normunds Griestiņš, Georgijs Surkovs), scenogrāfs un vēl kāds jebkuras mākslas profesionālis. 10 stundu laikā katrai no komandām tiks dots uzdevums sagatavot iespējamās izrādes skici, balstoties uz skatītāja iesūtīto ideju. Izrādes skice tiks prezentēta pilsētvidē Dirty Deal Teatro tuvumā 3. augustā pulksten 19.00. Ieeja bez maksas.

Tāpat “Iemesls teātrim” ir iespēja apvērst tradicionālo lomu sadalījumu teātri, kurš paredz to, ka mākslinieki ir tie, kuri izvēlas, ko taisīt, bet skatītāji ir tie, kuri izvēlas vai grib mākslinieku izdarīto izvēli redzēt vai nē. “Iemesls teātrim” ir mēģinājums kopīgi domāt un radīt tādu teātri, kuru gribētos redzēt un piedzīvot.

Tēmas iesūtāmas uz info@dirtydealteatro.lv e-pastu līdz 2. augustam.

Vairāk informācijas par festivālu “Dirty Drama”: www.dirtydeal.lv/teatro/dirtydrama

Festivāls notiek no 31. jūlija līdz 4. augustam.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV